Новини

Покупка на автомобил в 3 лесни стъпки

Покупката на автомобил е изживяване, което преминава през няколко различни етапа. За да завърши успешно, а именно с придобиването на желания автомобил, е добре да спазиш няколко прости правила.

Обикновено, когато човек започне да си търси нов автомобил, той знае каква марка и модел иска. Насочил се е към годината на производство, типa двигател и дали ще е нова или употребявана колата.

Какво обаче идва след това?

Първото и най-важно нещо, което трябва да напрaвиш, е да си съставиш ориентировъчен бюджет. Или тук трябва да си отговориш на въпроса „С колко пари разполагам?“

Втората стъпка е да потърсиш желания автомобил – от официален дилър или от обяви в специализирани сайтове. И след като откриеш подходящата за теб кола, е важно да изчислиш колко ще струва реално.

Сумата, която ще трябва да платиш, е равна на цената на колата плюс допълнителните разходи катопървоначални ремонти, такси по прехвърляне, застраховки и т.н.

И трето – за да финансираш новия си автомоби, трябва да прецениш дали ще използваш спестени средства, кредит или двете заедно.

Ако решиш да финансираш покупката си с лизинг,  колата реално ще стане твоя, когато изплатиш вноските си към лизинговата компания. След което ще трябва да предвидиш допълнителни разходи по нейното прехвърляне.

Алтернатива на лизинга при покупката на автомобил са специализираните автокредити, с които ставаш собственик на колата веднага и то без да правиш първоначално самоучастие. Такива са автокредитите на БНП Париба Лични Финанси, България – автокредит "Нова" и "3+". Какви са останалите им предимства пред лизинга, можеш да научиш от прессъобщението на компанията.

Обратно в Новини

За безплатна финансова консултация, обади се на телефон

0700 11 811

на цена според тарифния ти план

или

Намери най-близкия до теб офис