Новини

Ново издание на "Топ 10 на изплащане" за 2019 г.

Класацията подрежда най-търсените модели сред 10-те най-търсени типа продукти като се базира на постъпилите молби за потребителски кредит от БНП Париба Лични Финанси.

Алтернативни канали за кредитиране

Важна новина в новата класация „Топ 10 на изплащане“ е значителният ръст на онлайн заявленията за финансиране на покупки на изплащане. През последната година броят им нарасна с 31%, което показва, че българите ползват все по-уверено алтернативни канали за кредит.

Иновативни процеси

Ключова роля за ръста на онлайн покупките с потребителски кредит изиграха иновативните и удобни кредитни инструменти, разработени от БНП Париба Лични Финанси като процесът за дистанционно подписване на договор и предимствата на кредитната карта на компанията, които дават възможност на хората да пазаруват онлайн по същия начин, както и ако кандидатстват за кредит в магазина.

По-малки телевизори и хладилници на по-ниска средна цена

В новото издание на класацията „Топ 10 на изплащане“ седем от десетте най-търсени стоки са по-евтини в сравнение с победителите от 2018 г. и са с по-ниски характеристики. Например, победителят в категория „Смартфони“ е по-евтин с 40% в сравнение с най-търсения модел в предишния годишен рейтинг.

Други стоки от топ 10, които са на по-ниски средни цени са хладилниците, пералните, лаптопите и готварските печки. Интересна новина е, че лаптопите изпаднаха от топ 5 до 6-а позиция, изместени от климатиците.

Ръст на броят на онлайн заявките за покупка на изплащане

През последната година броят на онлайн заявленията за покупка на стоки на изплащане нарасна с 31%. Експертите на компанията обясняват тази тенденция със стартирането на иновативни и удобни финансови решения, като процеса за дистанционно подписване на договор при онлайн покупка на изплащане и кредитните калкулатори в сайтовете на търговците, които пестят времето на хората и им позволяват да пазаруват онлайн на изплащане толкова бързо, колкото и когато правят стандартна покупка от интернет магазин.

Кредитната карта на БНП Париба Лични Финанси

Ръстът в онлайн сегмента беше подкрепен и от кредитната карта на БНП Париба Лични Финанси. Тя има множество удобни функционалности като един от най-дългите гратисни периоди на пазара - до 58 дни гратисен период при покупка на ПОС терминал и онлайн, лесна възможност за покупка на равни вноски в рамките на кредитния лимит, без такса при покупка на ПОС терминал, без годишна такса, възможност за трансфер на пари по сметка на клиента и много други.

Във връзка с новото издание на класацията „Топ 10 на изплащане“, управителят на БНП Париба Лични Финанси в България Жозе Салойо заяви: „През последната година наблюдаваме, че хората са по-внимателни и търсят на изплащане стоки с по-ниски цени. В същото време, компанията ни отчита ръст на броя на заявленията за финансиране на покупките на изплащане, което показва, че стотици хиляди българи ни възприемат като доверен партньор за реализацията на своите планове, който ги подкрепя при важните моменти в живота им. Това е мисията на БНП Париба Лични Финанси – да подкрепя хората да поддържат висок стандарт на живот чрез нашите финансови услуги по удобен, сигурен и най-вече – отговорен начин.“

Повече подробности в пълното издание на класацията.

Обратно в Новини

За безплатна финансова консултация, обади се на телефон

0700 11 811

на цена според тарифния ти план

или

Намери най-близкия до теб офис