Новини

Новият обзор „Потребителският кредит на българина” от БНП Париба Лични Финанси

Новото издание на „Потребителският кредит на българина“ отчита ръст с 16%  на средната сума на молбите за кредити в сравнение с 2018 г.

Новината за сектора на потребителското кредитиране е, че вече хората могат да си купят скутер, каравана, АТВ или кемпер с удобния Автокредит 3+ на БНП Париба Лични Финанси. Компанията разшири обхвата на популярния си продукт и предлага финансиране на превозни средства за свободното време по бърз и прозрачен начин с автокредит.

Пролетното издание на обзора показва следните тенденции:

Хората управляват по-умело личните си финанси като консолидират кредите си. Интересът към този кредит расте постоянно и делът му достигна 31% от молбите.

За първи път кредитът за обединяване на задължения настига безспорния лидер досега – кредитът за ремонт на дома, който е с дял от около 31.5%.

През последните шест месеца средната сума на заявленията за потребителски кредит се повиши с 16% - знак за повишаването на финансовата култура и по-отговорно и умело управление на личните финанси.

Трите топ проекта на този сезон формират 75% % от всички заявления за потребителски кредити, подадени към БНП Париба Лични Финанси: ремонт на дома, обединяване на задължения, покупка на автомобил.

Българите избират внимателно и дългосрочно кои проекти да финансират с потребителски кредит. Новото издание на обзора показва, че хората кандидатстват за кредити с по-висока средна сума, като повишението на годишна база е 16% до 6 633 лева.

Хората се чувстват уверени да използват потребителските кредити както за реализиране на по-големи планове, така и за повишаване на стандарта си на живот. Най голямо повишение се отчита при кредитите за покупка на мебели – 20% от 3 819 лева до BGN 4 567 лева.

Продължава да се наблюдава постоянно висок интерес и към алтернативните канали за кандидатстване - делът на онлайн заявленията нарасна със 7,2% до 41%.

Във връзка с новото издание на обзора „Потребителският кредит на българина“ Жозе Салойо, управител на БНП Париба Лични Финанси заяви: „Ние непрекъснато развиваме портфолиото на компанията и подобряваме клиентското изживяване. Ето защо все повече българи кандидатстват онлайн за потребителски кредити, а от сега нататък те ще могат да си купят скутер или АТВ с нашия удобен и много популярен Автокредит 3+. Затова и БНП Париба Лични Финанси е доверен и предпочитан партньор за дългосрочните и лайфстайл плановете на десетки хиляди българи, както днес, така и в бъдеще.“

Подробна информация за потребителското кредитиране можеш да научиш от новото издание на обзора.

Обратно в Новини

За безплатна финансова консултация, обади се на телефон

0700 11 811

на цена според тарифния ти план

или

Намери най-близкия до теб офис