Новини

Излезе новото издание Топ 10 на изплащане на БНП Париба Лични Финанси

Класацията „Топ 10 на изплащане” се базира на постъпилите молби за потребителски кредит за покупка на стоки на изплащане от БНП Париба Лични Финанси и подрежда най-търсените модели сред 10-те най-търсени типа продукти.

Новото издание очертава тенденциите в потреблението при стоките, купени с кредит на изплащане през първата половина на 2018 г.

По-висок клас стоки на по-ниски цени

Водеща тенденция в новото издание са покупките на по-висок клас стоки на по-ниски цени. Докато през първата половина на 2017 г. един телевизор е струвал 1 500 лв., то сега може да бъде закупен за 1 000 лв. Същото се наблюдава и при останалите 7 от топ категориите продукти - смартфони, телевизори, перални, хладилници, готварски печки, климатици и обзавеждане за спалня.

30% от молбите за телевизори са подадени месец преди Световното

Най-голямото спортно събитие за годината повлия значително на търсенето на телевизори. Интересен факт е, че месец преди старта на Световното първенство по футбол са подадени близо 30% от всички заявления за първата половина на годината за финансиране на покупка на изплащане на телевизори.

Купуват се по-големи телевизори

Новият победител в класацията е с диагонал на екрана от 49 инча и предлага HD картина. Това показва, че българите търсят по-големи устройства с по-добри картина и звук.

Най-често кандидатстват за покупка на изплащане хората на възраст 20-29

Хората на 20-29 години най-често кандидатстват за финансиране на покупката на стоки на изплащане. Новото издание на класацията „Топ 10 на изплащане“ показва, че 26,5% от всички заявления през първата половина на 2018 година са точно от този възрастов диапазон, като най-често кандидатстват за финансиране на смартфони и лаптопи.

Повече подробности за основните характеристики и цени на отделните категории стоки са описани в пълното издание на класацията.

Обратно в Новини

За безплатна финансова консултация, обади се на телефон

0700 11 811

на цена според тарифния ти план

или

Намери най-близкия до теб офис