Новини

БНП Париба Лични Финанси показа Потребителският кредит на българина

Пролетното издание на обзора очерта следните интересни изводи:

    > Българските жени имат важна роля при вземането на решенията за кредит в семейството - дамите между 40-49 години кандидатстват за най-големите потребителски кредити.

    > Знак за растящ оптимизъм и ръст на потреблението е нарастването на средната сума на молбите за потребителски кредити през последните шест месеца - с 12% спрямо предходната година.

    > Жените са тези, които имат думата при решенията за освежаване на дома и управлението на семейния бюджет - те кандидатстват най-често за потребителски кредити за ремонт на дома, обединяване на задължения, пари в брой и покупка на обзавеждане.

    > Българите оценяват удобството да кандидатстват по всяко време от всяко място - наблюдава се висок интерес и към алтернативните канали за кандидатстване като хората на възраст 20-29 години ги използват най-активно.

    > Интересът към кредити за обединяване на задължения се повишава. 

Във връзка с новото издание на обзора, управителят на БНП Париба Лични Финанси Жозе Салойо, заяви: „Ръстът на средния размер на молбите за потребителски кредити показва, че доходите на хората нарастват и, че те са готови да потребяват повечe“.

Подробна информация можеш да научиш от новото издание на „Потребителският кредит на българина“.

Обратно в Новини

За безплатна финансова консултация, обади се на телефон

0700 11 811

на цена според тарифния ти план

или

Намери най-близкия до теб офис