Новини

Юбилейно издание на "Топ 10 на изплащане" – 2020 г.

Класацията „Топ 10 на изплащане” подрежда най-търсените модели сред 10-те най-търсени типа продукти, според постъпилите молби за потребителски кредит за покупка на стоки на изплащане от БНП Париба Лични Финанси.

Нейната цел е да представи ясна картина на потребителското търсене като класира най-търсените модели сред 10-е най-търсени групи продукти на базата на заявленията, подадени към компанията. Новото издание е базирано на заявленията за финансиране на покупката на стоки на изплащане, получени в периода януари-юни 2020 г.

Кризата, предизвикана от Ковид-19 доведе до значителен ръст от 23,4% на онлайн заявленията за покупка на стоки на изплащане в периода януари-юни 2020 г. Българите много бързо адаптираха потребителските си навици към новата ситуация и започнаха да използват удобните дистанционни канали за покупка.

Кризата доведе и до повишено търсене на лаптопи. През първата половина на годината броят на заявленията за финансиране на покупката на такива устройства нарасна с 50,6%  и те се изкачиха до №4 в класацията.

Пандемията от Ковид-19 доведе до спад на заявленията за финансиране на покупката на стоки на изплащане. Въпреки тези спадове, се забелязва тенденция за бързо възстановяване на търсенето.

Във връзка с новото издание на класацията „Топ 10 на изплащане“ изпълнителният директор на БНП Париба Лични Финанси в България Жозе Салойо заяви: „Ковид-19 промени начина, по който хората управляват парите си в няколко направления. На първо място, българите станаха по-внимателни по отношение на бюджета си. Те отложиха някои големи планове и се фокусираха върху дългосрочната финансова сигурност. Друга важна тенденция е все по-широкото използване на дигитални канали и инструменти на всеки етап от клиентското си пътуване с финансовите институции. Други големи ползи от кризата са, че много хора повишиха финансовата си грамотност. Като отговорна банка ние им помагаме да научат как да управляват разумно личните си финанси и да бъдем съветник и заслужаващ доверие партньор при реализацията на техните планове.“
Повече подробности в пълното издание на класацията.


Обратно в Новини

За безплатна финансова консултация, обади се на телефон

0700 11 811

на цена според тарифния ти план

или

Намери най-близкия до теб офис