Новини

Второто издание на проучването "Личните финанси на българина" е тук

В новото издание на проучването на БНП Париба Лични Финанси – „Личните финанси на българина“ показва, че пандемията научи българите да ползват кредитните си карти онлайн.

>  Броят на онлайн трансакциите с кредитни карти, издадени от БНП Париба Лични Финанси, нарасна с 25% в периода юли-декември 2020.
>  Нарастна и броят на покупките на стоки на изплащане на равни месечни вноски нарасна с 12,3%.
>  45% от трансакциите са в супермаркети и хранителни магазини.
>  Българите използват кредитните си карти основно за плащания на стоки и услуги.
> Около 7% от трансакциите са за покупка на стоки на равни месечни вноски.
> Българите използват разумно кредитните си карти – 46% изплащат задълженията с в рамките на гратисния период.

Базирано на статистическите данни за трансакциите с активни кредитни карти, издадени от банката, проучването обхваща периода юли-декември 2020 г.

Какво ново?

Новина по отношение на българския пазар на кредитни карти е, че БНП Париба Лични Финанси вече стартира издаването на кредитните си карти и по директна заявка от страна на клиента. Досега това беше възможно само в случай, че хората заявяваха кредит за покупка на стока на изплащане. По този начин с нашето нововъведение все повече българи ще могат да се възползват от удобния финансов инструмент.

БНП Париба Лични Финанси издава кредитни карти MasterCard с кредитен лимит до 10 000 лева. Картите предлагат дълъг гратисен период до 58 дни. Те се издават и доставят безплатно за клиента, преиздават се също безплатно, нямат такса за СМС известяване или за издаване на месечно извлечение. С кредитните карти от БНП Париба Лични Финанси хората могат да купуват стоки на изплащане в рамките на кредитния лимит при улеснена процедура и да превеждат пари от картата си към лична банкова сметка.

Още информация за най-интересните тенденции от второто издание на проучването „Личните финанси на българина“ от БНП Париба Лични Финанси в България, в самото проучване.

Обратно в Новини

За безплатна финансова консултация, обади се на телефон

0700 11 811

на цена според тарифния ти план

или

Намери най-близкия до теб офис