Новини

“Потребителският кредит на българина” - ново издание за 2019

Новото издание на „Потребителският кредит на българина“ отчита ръст на средната сума на молбите за кредити в сравнение с 2018 г. За първи път средният размер на заявленията за потребителски кредити за първи път надвиши 7 000 лева.

Есенното издание на обзора показва следните тенденции:

  • > Кредитите с най-висока средна сума са за обединяване на задължения – те бележат ръст от 9,8% в сравнение с предходното полугодие.
  • > Нова тенденция - българите на възраст над 50 години кандидатстват за кредити за ремонт на дома, покупка на нов автомобил или ваканции.
  • > Почти 80% от заявленията са за ремонт на дома, обединяване на задължения и покупка на употребявана кола.
  • > Данните от новото издание сочат за промяна в ползването на кредити за обединяване на задължения. Все по-често хората не само консолидират плащанията си към различни финансови институции, но финансират и по-големи допълнителни проекти.
  • > Размерът на заявленията за топ 5 на потребителските кредити нарасна със 7,9%. Това са ремонт на дома, обединяване на задължения, покупка на употребяван автомобил, пари в брой и лечение.
  • > Интересна новина е, че хората на възраст 50-59 години кандидатстват за по-големи потребителски кредити.
  • > Наблюдава се постоянно висок интерес към алтернативните канали за кандидатстване - 76% от онлайн заявленията бяха подадени през мобилни телефони.

Във връзка с новото издание на обзора „Потребителският кредит на българина“ Жозе Салойо, управител на БНП Париба Лични Финанси в България заяви: „Ръстът на средната сума на заявленията за потребителски кредити, подадени към нашата компания показва, че хората приемат БНП Париба Лични Финанси за доверен партньор при реализацията на своите проекти.“

Подробна информация за потребителското кредитиране можеш да научиш от новото издание на обзора

Обратно в Новини

За безплатна финансова консултация, обади се на телефон

0700 11 811

на цена според тарифния ти план

или

Намери най-близкия до теб офис