Новини

Observatoire 2020: 4 възможни сценария за развитие на света след корона кризата

Глобални компании и живот под наблюдение или локално и отговорно потребление?
Голямото годишно проучване на групата BNP Paribas Personal Finance „Обсерватория 2020“, проведено в края на 2019 година потвърждава, че европейците, включително и българите, са готови да потребяват по-отговорно и по-често да купуват локални продукти. Проучването показва също така, че отговорното потребление ще бъде наложено от самите хора или дори със закони.

Четирите възможни сценария според L’Echangeur и Observatoire са:

Първи сценарий:„Звездни системи“, предвижда либерален модел за развитие, в който независими икономически играчи създават основата за широк кръг от предложения с висока добавена стойност, където всеки човек има свободата да избере това, което го прави щастлив.

Втори сценарий: „Контрол на живота“ предполага, че светът ще се развие към централизиран модел, в който гражданите предоставят на правителствата и на големи организации отговорността да действат в името на общото благо и да бъдат отговорни за тяхното добруване.

Трети сценарий: „Триумфът на локалното мислене“, е базирана на децентрализиран модел, основан на системи, които се фокусират върху местния интерес и солидарност и гарантират устойчивото развитие на общество, което се ръководи от общия интерес. активизъм, което предполага известно ниво на автономност на местните общности.

Четвърти сценарий: „Земята в развитие“ е диалогичен модел, базиран на прехода на гражданското общество към по-задълбочена грижа за хората и заобикалящата ги среда.

Тези сценарии бяха разработени на базата на огромния опит на центъра за проучвания „Обсерватория“, който от 35 години разкрива и анализира потребителските тенденции и на центъра за иновации L’Echangeur, който повече от 20 години подкрепя трансформацията на търговския сектор. умения за междуличностно общуване и финансов комфорт.

Във връзка с четирите сценария и изданието за 2020 г. на проучването „Обсерватория“, Жозе Салойо, управител на БНП Париба Лични Финанси в България заяви: „През следващите месеци и години ще станем свидетели на неизбежна промяна на потребителските навици на хората. Като отговорен партньор на бизнеса, БНП Париба Лични Финанси споделя възможните изходи от кризата с цел да помогне на българските ритейлъри да адаптират успешно бизнес моделите си и да се възстановят от кризата възможно най-бързо.“

Подробна информация за потребителското кредитиране можеш да научиш от новото издание на проучването.

Обратно в Новини

За безплатна финансова консултация, обади се на телефон

0700 11 811

на цена според тарифния ти план

или

Намери най-близкия до теб офис