Новини

Коледният топ 10 на изплащане от БНП Париба Лични Финанси

Новата класация „Коледният топ 10 на изплащане“ се издава за първи път и има за цел да представи картина на потребителското търсене през празничния сезон. Тя класира най-търсените модели сред десетте най-търсени типа стоки, според данните от постъпилите молби за потребителски кредит от БНП Париба Лични Финанси за покупка на стоки на изплащане. Рейтингът е базиран на молбите за финансиране на над 45 000 стоки през декември 2018 г.

Купуваме добри устройства на по-ниски цени

Интересна тенденция е, че в последния месец на 2018 г., шест от десетте най-търсени стоки бяха на по-ниска средна цена в сравнение с победителите в годишната класация „Топ 10 на изплащане“. Тази тенденция се обяснява с развитието на технологиите. Благодарение на него хората могат да си купят устройства с отлични характеристики на разумна цена.

Продуктите за забавление определят търсенето


Коледното пазаруване беше доминирано от продукти за забавление. Потребителите предпочетоха да финансират чрез покупка на изплащане телевизори, смартфони, лаптопи, конзоли за игри, многофункционални аудио системи и игри за конзоли. Заявленията за тези продукти бяха близо 50% от всички молби, получени от БНП Париба Лични Финанси през декември и почти 80% от заявленията за стоките от Топ 10.
Повишеното търсене на продукти за забавление показва, че в края на годината хората са по-склонни да отпуснат бюджета си  и да купуват стоки за удоволствие, а не за ежедневните им нужди. Конзолите и игрите за тях, както и аудио системите изместиха изместихаподедителите от декемврийския Топ 10 - хладилника, обзавеждането за спалня и матрака.

Смартфонът държи позициите си

Най-търсената стока беше смартфонът. Хората купуваха на изплащане устройство с голям 14,2 см дисплей с HD+ резолюция и мощен процесор, което позволява гледане на видео и мобилни игри на цена от 300-350 лева.

Плащания с кредитна карта

Кредитните карти от БНП Париба Лични Финанси се използват най-често в хранителни магазини и бензиностанции. Сред десетте топ цели при използването на картите са плащания в магазини за храни, козметика и дрехи, аптеки, бензиностанции, удоволствие и други. Около 70% от трансакциите през декември бяха на ПОС терминал на средна стойност 50 лева, а 30% от тях бяха на банкомат на средна стойност 100 лева.

Във връзка с класацията „Коледният топ 10 на изплащане“ Жозе Салойо, управител на БНП Париба Лични Финанси заяви: „Фактът, че през декември 2018 година получихме толкова висок брой заявления за финансиране на покупки на изплащане показва, че българите вярват на БНП Париба Лични Финанси и са доволни от нашия прозрачен и удобен подход при предоставянето на финансови услуги. Това е резултат от ангажимента ни да осигурим много добро клиентско изживяване, което ще бъде наш фокус и през 2019 година.“

Повече подробности в пълното издание на коледната класация.

 

Обратно в Новини

За безплатна финансова консултация, обади се на телефон

0700 11 811

на цена според тарифния ти план

или

Намери най-близкия до теб офис