Новини

Излезе новият обзор „Потребителският кредит на българина” от БНП Париба Лични Финанси

Новото издание на „Потребителският кредит на българина“ отчита ръст с 12.8%  на средната сума на молбите за потребителски кредити в сравнение с периода май-октомври 2017 г.

Есенното издание на обзора показва следните тенденции:

  • Белег за продължаващия оптимизъм и ръст на потреблението е нарастването на средната сума на молбите за потребителски кредити през последните шест месеца - с 12,8 % спрямо предходната година.

  • Знак за повишаването на финансовата култура и по-отговорно и умело управление на личните финанси е значителният ръст от 19.2% на средната сума на заявленията за кредити за обединяване на задължения в сравнение със същия период на 2017 г. Ясен показател и за това, че българите имат по-голямо доверие на БНП Париба Лични Финанси като техен предпочитан партньор.

  • Трите топ проекта на този сезон формират 78,8% от всички заявления за потребителски кредити, подадени към БНП Париба Лични Финанси: ремонт на дома, обединяване на задължения, покупка на употребяван автомобил.

  • Лятото подкрепи кредитите за ремонт на дома като беше отчетен и ръст от 11,1% на средната сума на заявленията за ремонт на дома и от 13,83% в сумата на молбите за покупка на мебели – белег за повишения стандарт на живот.

  • Новото издание на обзора затвърди тенденцията от предходното издание на повишаване на интереса към кредити за обединяване на задължения – с 19% спрямо миналата година.

  • Продължава и високия интерес и към алтернативните канали за кандидатстване като средната сума на онлайн заявленията нарасна с 9%. Българите оценяват удобството да попълнят заявката си по всяко време от всяко място.

Тези тенденции на покачващо се потребление носят положителен знак и показват, че българите са по-оптимистично настроени за бъдещето си, имат увереност и повишен стандарт на живот, който би позволил спокойното обслужване на по-големи потребителски кредити.

Във връзка с новото издание на обзора „Потребителският кредит на българина“ управителят на БНП Париба Лични Финанси - Жозе Салойо заяви: „Ръстът на всички важни показатели очертава две основни тенденции. Първо, стандартът на живот на хората се повиши и е стабилен и те могат да си позволят по-големи кредити. От друга страна, те имат все по-голямо доверие на БНП Париба Лични Финанси като предпочитан партньор за реализацията на техните планове както сега, така и в бъдеще“.

Подробна информация за потребителското кредитиране можеш да научиш от новото издание на обзора.

Обратно в Новини

За безплатна финансова консултация, обади се на телефон

0700 11 811

на цена според тарифния ти план

или

Намери най-близкия до теб офис