Новини

БНП Париба - клон София организира изложба със заглавие и тема Климатът на 360˚

Погледни на климатичните промени от различен ъгъл и разбери повече за промените на климата от една необикновена изложба.
За първи път в България гостува изложбата КЛИМАТЪТ НА 360˚, която вече пожъна огромен успех в над 15 държави по цял свят. Основната тема на изложбата са климатичните промени. Тя е част от проект, подкрепен от Фондацията BNP Paribas и е част от стълба Околна среда от стратегията за Корпоративна социална отговорност на Групата. БНП Париба подкрепя изследванията на климата и ги споделя по достъпен начин с хората.

Проектът гостува в България с:

> Изложба от 40 широкоформатни пана, посветени на климата и аранжирани в салон на банката
БНП Париба.

> Панорама от документални филми, посветени на климатичните промени, които ще се излъчват във Френския институт от 5 до  8 ноември 2018 г.

Изложбата се осъществява с подкрепата на Фондация БНП Париба и в партньорство с Програма "Околна среда" на ООН, Посолство на Франция в България, Френски институт в България и Столична община. Сред официалните гости на откриването на изложбата във Френския институт в България бяха заместник-министърът на културата Румен Димитров; Фабиен Флори, директор на Френски институт в България и представител на Н.Пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция в България; Председателят на Българската академия на науките проф. Юлиан Ревалски;  изпълнителният директор на Фондация БНП Париба Жан-Жак Горон; началникът на отдел "Климат и енергия" към Столична община инж. Антония Новакова и директорът на БНП Париба за България Кристоф Деру, както и климатолозите проф. Валери До и д.п.н. Хулиан Виямайор Морено, изследващи движението на въздуха, известно като "клетката на Хедли".

Паралелно с изложбата, от 05 до 08 ноември в партньорство с Френския институт в България, БНП Париба организират и тематична филмова панорама.

Селектираните филми са:


> В преследване на коралите – продукция на Netflix подкрепена от Групата
>
Хората и Земята (2015) (Yann Arthus-Bertrand)
>
Антарктика – Бялата любима (2016) – филм за българските антарктически изследователи

Запознай се с последните резултати от климатичните измервания, причините за глобалното затопляне, прогнози на учените и превантивните мерки. Изложбата може да бъде разгледана до 20 декември в салона на БНП Париба всеки делничен ден* между 09:00 и 18:00 ч. Прожекциите на филмите са с вход свободен и се провеждат във Френския институт: пл. "Славейков" 3.
Подробна информация относно събитието може да откриеш на сайта на БНП Париба.

*В периода 14 - 23 ноември изложбата временно няма да бъде достъпна заради друго събитие в пространството.

Обратно в Новини

За безплатна финансова консултация, обади се на телефон

0700 11 811

на цена според тарифния ти план

или

Намери най-близкия до теб офис