Лични финанси

Защо да резервираш лятна почивка през март?

Публикувано на 13 март 2019 от Валентина Райнова

Защо да резервираш лятна почивка през март?

Планирай лятната си почивка през пролетта, за да се възползваш от ранните намаления.

Напоследък си мислиш само за море, слънце и коктейли на плажа? Тогава не губи време, а резервирай лятната си почивка. Планирай отсега! Февруари и март са месеците, в които можеш да намериш много оферти с по-ниски цени за морска ваканция. А ако запазиш датите до края на март, ще получиш намаление до 30%. Звучи чудесно, нали?

С настъпването на топлите дни и идването на лятото, настъпва и времето за море. Но пък това е и времето на упоритото търсене на точната дестинация, точното място и точния хотел за идеалната лятна почивка. Плюс това, винаги търсиш най-изгодната за теб и семейството ти оферта. Затова, най-добре да се ориентираш по-рано, за да можеш да се възползваш от горещите офертите, които хотелите предлагат.

По родното Черноморие

У нас все по-често големите хотелски комплекси започват да офертират с отстъпки и промоции още от пролетта. От 10 до 30% намаление за ранни записвания предлагат почти всички морски хотели. Слънчев бряг, Златни пясъци, Албена, Поморие, Приморско, Несебър, Созопол – най-любимите на всички българи летни курорти имат примамващи оферти. Така, ако резервираш точни дати за лято 2019, може да се възползваш от цени на нощувка от 20 до 100 лв. в зависимост от звездите на хотела и удобствата. По-евтините варианти, разбира се, са за две или три звезди или къщи за гости. Така ще си гарантираш и запазиш места за почивката си през лятото и няма да се притесняваш, че всички хотели ще са заети.

Резервирай онлайн

Примамливи са офертите и в сайтовете за колективно пазаруване. Те имат предложения от по-непопулярни места като Ахелой или Бяла. Можете да организирате чудесна почивка за семейството си с ваучер. Обикновено цените започват от 30 лв. за нощувка на човек, с включена закуска. А вече повечето хотели имат и допълнителни екстри като басейн, зона за СПА и релакс, сауна. Препоръчваме ти да обърнеш внимание дали в тази цена влиза и възможността да се използва чадър и шезлонг на плажа. При този вариант можеш да се възползваш от предимствата на кредитната карта на БНП Париба Лични Финанси и да резервираш онлайн още през март.

Ако обичаш да ходиш на море с компания, пък можеш да запазиш цяла къща за гости. По родното Черноморие вече има много такива места, на които можеш да резервираш за по-голяма компания. Така няма да се лишиш от семейния уют, докато си на почивка. А и е с повече хора винаги е по-забавно, нали?

Препоръки

Хотелите на първа линия пък предлагат превъзходна гледка и удобства. Не пропускайте какво точно влиза в цената – дали помещения за настаняване са снабдени с климатик, мини бар, телевизор и телефон, както и санитарен възел. За по-висок клас хотели това е задължително. И най-важното – не пропускай да провериш дали от стаята ти се вижда морето и обещаната хубава гледка наистина я има.

Популярните хотели, които предлагат изхранване на база All inclusive, също имат възможност за ранни записвания с отстъпки. Там също можеш да намериш до 30% намаление, ако направиш резервация до края на март. Разбира се, трябва да знаеш точните дати. Обикновено се заплаща 10% аванс, а на място – остатъка.

Можеш да използваш кредитната си карта от БНП Париба Лични Финанси и да букнеш капарото за лятната си ваканция. А с дългия гратиснен период - до 58 дни, можеш да върнеш сумата без лихва и да използваш отново кредитната си карта, за да платиш цялата почивка след това.

Друго много важно предимство е, че можеш да си вземеш и самолетен билет. Вече се предлагат доста бюджетни полети до Варна и Бургас, така че можеш да спестиш, както от досадното пътуване до морето, така и от разходите за гориво. Така ще имаш повече време за събиране на тен на плажа – звучи чудесно, нали?

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации