Лични финанси

Топ дестинации за лятната ти почивка

Публикувано на 18 юни 2015 от Янита Минкова

Топ дестинации за лятната ти почивка

В морето от оферти и екзотични дестинации е много трудно да избереш къде да прекараш лятната си почивка. Ето защо подбрахме няколко възможности, от които да избереш най-подходящата за теб и бюджета ти.

Лято в Турция

Турция е една много атрактивна дестинация, но е подходяща или в началото на лятото или за късни почивки – септември, началото на октомври. Морските курорти са разположени по протежение на югозападното и южното крайбрежие, или така наречената Турска Ривиера. Ако си почитател на морските спортове като сърф, водни ски, кану, гмуркане – то това е твоето място.

До курортите може да стигнеш с автобус, самолет или личния си автомобил, в зависимост дали си избрал сам да организираш почивката си или си предпочел да се довериш на туристическа агенция. Препоръчваме ти да планираш възможно най-рано престоя си там, за да се възползваш от отстъпките на ранните записвания, които предлагат туроператорите. Почти всички хотели в турските курорти включват в цената си всичко необходимо – храна и достъп до атракционни, като басейни, водни пързалки и други. Обслужването е на много високо ниво и наистина ти гарантира приятно преживяване.

Лято в Гърция

Това е една от най-предпочитаните дестинации за българите. Гърция предлага много възможности за почивка и забавления. Известна е с добре устроените къмпинги, които не са никак скъпи за услугите, които предлагат.

Предпочитана дестинация е Халкидики, който е голям полуостров в северната част на страната, всеизвестен с красивите си плажове на два от ръкавите – Ситония и Касандра. Ако планираш луксозна почивка с всички екстри, твоето място е курорт Сани. Разположен е на ръкава Касандра и предлага разнообразие от водни спортове, детски клубове, тенис кортове и богат избор от ресторанти.

Много туристически агенции предлагат и круизи около гръцките острови. Ако се поровиш в интернет, ще откриеш оферти на много добри цени. Този тип лятна почивка ще ти помогне да се насладиш на очарованието на островите, кристалната вода и емоцията да нощуваш на кораб.

Лято в Италия

Ако планираш спокойна и усамотена почивка, Италия не е твоята дестинация. По-големите плажове по крайбрежието са претъпкани с шезлонги, чадъри и хора. Ако искаш да се насладиш на уникалните плажове и романтиката на Италия, ти препоръчваме Сардиния. Това е вторият най-голям остров след Сицилия. Коста Смералда е една от най-хубавите местности там. Плажовете са със ситен златист пясък и предлагат наистина незабравими емоции. Целия остров предлага множество развлечения, а природата е наистина уникална. Не пропускай и вътрешната част на Сардиния с нейните гъсти зелени дъбови и борови гори и островна растителност. Отново имаш два варианта да планираш лятната си почивка там. Единият е да се довериш на туристическа агенция. Предимството е, че транспорта до там е много добре уреден и на по-ниска цена. Можеш да планираш и сам почивката си, като резервираш някое семейно хотелче в региона. Те са на прилични цени, а в интернет можеш да откриеш различни оферти. Съветваме те да закупиш възможно най-рано самолетните билети, за да спестиш от цената.

Лято в Испания

Ваканцията в Испания ще задоволи и най-претенциозните вкусове. По бреговете на Балеарските острови има повече от 400 плажа, обливани от Средиземно море. Испанските курорти предлагат луксозни спа ваканции, но също така плажни ивици далеч от шума и навалицата. Точно такъв е в Коста Брава, част от областта Каталония. Ако избереш тази дестинация, ще се насладиш на живописни рибарски селища и закътани романтични плажове в прекрасни заливи. Испания е дестинация подходяща както за началото на лятото, така и за края на август и целия септември, когато цените са значително по-ниски. Съветваме те да се огледаш за оферти възможно най-рано, за да се възползваш от намаленията. Друга възможност за изгодна оферта е да следиш last minute предложенията. Има много туристически агенции, които правят големи намаления за последните няколко места, които са им останали.

Лято в България

Нашите курорти също има какво да предложат. По Черноморието ни има от всичко за всеки. Разполагаме с първокласни хотели с отлично обслужване, а морето и красивите плажове са чудесно място за водни спортове и релаксираща почивка. И северното, и южното ни Черноморие предлагат различни типове ваканция: луксозни хотели с басейни, къмпинги или селски туризъм. Ако искаш да имаш всички удобства, те съветваме да се обърнеш към туристическа агенция, която за ранни записвания или такива в последния момент ще предложи добри отстъпки. Лятото у нас можеш да организираш лесно и сам. В интернет има много сайтове, в които да намериш вили и стаи под наем на разумни цени. Ако ще използваш автомобила си не забравяй да го подготвиш за пътя до морето.

Която и дестинация да избереш, лятната ваканция винаги е приятно изживяване. Ако си харесал някое от нашите топ предложения, планирай смело. А ние можем, да ти предложим финансиране на пътуването с потребителски кредит

Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Заемам позицията специалист маркетинг и комуникации в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?

Когато става въпрос за управление е нужно постоянство и баланс. Още повече, когато става въпрос за пари. Съчетавайки двете, знам, че каквото и да стане няма да има изненади. 

Още мои публикации