Лични финанси

Старт на кариерата като студенти

Публикувано на 20 март 2017 от Кристиана Банкова

Старт на кариерата като студенти

Колкото по-рано започнеш сам да изкарваш пари, толкова по-добре. Ето защо днес ти предлагаме няколко идеи за старт на кариерата като студенти.

И нямаме предвид почасова работа в заведение за бързо хранене, например, а професия, в която можеш да направиш кариера и да започнеш да трупаш опит без това да пречи на ученето ти.

Юридическа кантора

Студентите по право могат още от 2-3 курс реално да навлизат в професията като започнат стаж или почасова работа в юридическа кантора или правния отдел на голяма компания или институция. Основните изисквания са познания по чужди езици и отдаденост към  правото. Хубавото на тази работа е, че обикновено ръководителите са минали по същия път и знаят колко важно е редовното присъствие на лекции и упражнения, така че е слабо вероятно да спъват ученето.

Журналист

Още една професия, която може да стартира отрано и да даде началото на дълга кариера в медиите. Най-хубавото е гъвкавото работно време, така че можеш да съчетаваш отразяването на новини и изучаването на тънкостите на добрата журналистика със своето обучение в университета.

IT специалист

Редица проучвания показват, че бъдещето е в Информационните технологии. А действителността е, че това е една от най-динамично развиващите се сфери и е много лесно човек да изпусне “важен материал“. Затова и големите IT компании предпочитат да „отглеждат“ собствени кадри. Те наблюдават кои са най-талантливите студенти и още в 1-2 курс ги привличат като им осигуряват както време за учене, така и курсове и различни обучения в клонове на компанията. Така, че ако образованието ти е свързано с тези технологии, не подминавай обявите за уъркшопове в университета – не се знае дали някой гуру-инженер не отговаря и за подбора.

Работа във финансова институция

Ако искаш първата ти работа да е в компания от финансовия сектор, където ще придобиеш много ценни знания и ще имаш възможности за кариера, разгледай предложенията на лидери в сектора като БНП Париба Лични Финанси. Вече сме ти разказвали защо да избереш компанията ни за старт на кариерата си, но можеш да видиш и успешни примери за колеги, които са започнали като студенти от базови позиции и вече управляват важни проекти. Не забравяй и, че можем да ти предложим работно време, съобразено с графика на лекциите ти и така да съчетаеш ученето със старт на страхотна кариера.

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, казвам се Кристиана Банкова.

Изпълнявам длъжността експерт управление на съдържание и рекламни проекти в БНП Париба Лични Финанси.

Как управлявам парите си?

Ефективното управление на личните финанси е значителна част от ежедневието на всеки човек. За мен най-важно е винаги да имам резерв от спестени средства, за да мога да посрещам извънредните ситуации без затруднение.

Още мои публикации