Лични финанси

Съвети за ремонт и освежаване на дома с потребителски кредит

Публикувано на 20 октомври 2016 от Катя Делипавлова

Съвети за ремонт и освежаване на дома с потребителски кредит

Как да планираш ремонта на апартамента, къщата или вилата си, така че да си спестиш главоболия и пари при реализацията му?

Бюджетът за ремонт на дома зависи от твоите желания. Той може да е от сезонно освежаване на кухнята или банята до сериозна реконструкция на жилището, затова кредитът за ремонт от БНП Париба Лични Финанси е на стойност до 80 000 лева.

Преди обаче да пристъпиш към финансирането на ремонта с потребителски кредит, ето 5 конкретни съвета за успешни ремонтни дейности:

№1 Обмисли и опиши детайлите

Колкото по-отрано започнеш планирането, за толкова повече подробности ще се сетиш и ще ги предвидиш във времето и бюджета. Ако си направиш списък с всички желани промени, ще избегнеш появата на досадна дреболия, която да обърка плановете ти.

За тази цел, можеш да си подготвиш табло със списък на промените. Съветваме те да го закачиш на видно място вкъщи (например на хладилника) и всеки път, когато се сетиш за нещо, което искаш да промениш в дома си, просто го добави в списъка.

№2 Посъветвай се с приятел

След като си наясно какво искаш да направиш, можеш да събереш идеи от приятели, да разгледаш интернет форумите и да се запознаеш с последните тенденции в интериора. Това отнема много време, затова го свърши преди да е започнал ремонта.

Към таблото с идеи можеш да добавиш снимки с конкретните визии, които си харесал. Така по-лесно ще обясниш очакванията си на майсторите и ще избегнеш разминаване в резултата.

№3 Сметни всички разходи за ремонта

След като знаеш какво искаш да направиш и си събрал идеи и съвети, ще можеш да пристъпиш към бюджетиране на ремонта.

За твое улеснение е добре да разделиш разходите по пера:

-> за материали

-> за майстори

-> за нови мебели или освежаване на старите

-> за аксесоари, които да внесат твоя индивидуален почерк в интериора 

Разбира се, при описването на разходите ще ти е необходимо да направиш проучване на цените. А това означава, че, и за тази стъпка от подготовката на ремонта, трябва да си отделиш достатъчно време. Важно е отрано да знаеш колко пари ще са ти необходими за ремонта, за да си подготвен с финансирането. Като знаеш колко ще ти струва всичко, можеш да започнеш да събираш и оферти за кредит за ремонт.

№4 Избери и ангажирай подизпълнители

За да си сигурен, че ще получиш качествен ремонт, проучи добре фирмата, която ще наемеш. Тук отново си отдели време да събереш мнения и оферти. Разбира се най-добрият вариант е да ангажираш майстори с доказано качествено в изпълнението, затова отново се обърни към приятелите си за съвет.

Ранното планиране в случая ще ти е полезно, за да се вместиш в графика на добрите изпълнители отрано.

№5 Събери оферти за кредит за ремонт

След като знаеш вече точно какво ще ремонтираш, какви материали са ти необходими и колко ще трябва да платиш на майсторите, остава да намериш финансиране на разходите за ремонт.

Съветваме те, когато избираш оферта за финансиране с кредит на проекта ти, да прецениш внимателно месечните вноски. От тях зависи как разходът за ремонт ще се отрази на месечния ти бюджет и дали ще го натовари допълнително. За да се ориентираш във възможните месечни вноски при финансиране с кредит за ремонт, можеш да използваш онлайн калкулатора ни.

Зимните месеци са идеалният момент да обмислиш точно какво искаш да ремонтираш. Така през пролетта ще си готов с план за действие и финансиране.

Още по темата можеш да научиш от „Ръководство за реконструкция на дома“.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации