Лични финанси

Планирай лесно семейна ски ваканция

Публикувано на 23 януари 2018 от Веселина Евтимова

Планирай лесно семейна ски ваканция

Ски ваканцията може да изглежда обезсърчително начинание, но всъщност най-трудната задача е да избереш мястото. Колкото по-рано го направиш, толкова по-лесно ще я организираш.

Планирай рано

Планирането няколко месеца по-рано ще ти помогне да направиш най-добрия избор за настаняване и ресторанти, както и записването на децата на ски уроци. С няколко лесни съвета ще успееш да  очертаеш стратегия за организиране на ваканцията, като осигуриш гладко, безопасно и приятно пътуване на теб и твоето семество.

Избери най-подходящия семеен курорт

Набележи няколко зимни курорта и ги приоритизирай като започнеш първо да разглеждаш оферти в този, в който най-много искаш да прекараш семейната си ваканция. Когато проучваш хотелите, разбери дали предлагат забавления за всеки член от семейството. Ако си с малки деца, провери дали хотелът разполага с детски кът и аниматори, които да се грижат за малчуганите, докато ти се спускаш по пистите. За по-големите деца е важно да знаеш повече за ски училищата в района и какви цени предлагат, за да ги запишеш. Провери цените на лифтовете, качеството на пистите и дали има обозначена зона за деца, която отговаря на всички изисквания за безопасност.
Не забравяй да разгледаш и предложенията за ски извън големите курорти.

Най-добрият момент за резервация

След като избереш къде искаш да отидеш със семейството си, започни да разглеждаш офертите. Всеки сайт и туристическа агенция имат различна цена и предложение. Избери това, което отговаря на заложения от теб бюджет. Не забравяй, че за ранни записвания ще получиш най-добрата цена.
Другият момент, в който можеш да се възползваш от добрите оферти, е в края на сезона, когато цените на някои места падат почти наполовина.

Финансирай зимната си ваканция

За да организираш и платиш почивката си бързо и спокойно, използвай кредитната си карта. Важно е да знаеш, че някои туристически сайтове няма да приемат резервацията, ако не гарантираш за нея с кредитната си карта. Тя ще ти бъде полезна, особено ако искаш да се насладиш на зимните пейзажи по италианските или френски Алпи. С кредитната карта може да платиш самолетните билети, хотелската резервация и то през мобилния си телефон. Всичко с нея е  лесно, бързо и възможно.

Разбери повече за удобството при планирането и реализацирането на семейната ваканция с кредитна карта и как може да ти бъде полезна в организирането на всяко едно пътуване.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации