Лични финанси

Планирай изгодна почивка за дългия уикенд

Публикувано на 24 февруари 2015 от Катя Делипавлова

Планирай изгодна почивка за дългия уикенд

В предстоящите месеци се очертават няколко възможности за по-дълги уикенди. Те са добър повод да избягаш от ежедневната рутина.

Предлагаме ти няколко съвета как да планираш почивка извън града с ограничен бюджет.

Избор на дестинация

Вероятно има много места, които с удоволствие би посетил. Не бързай да се впускаш в търсене на оферти за далечни дестинации, защото някъде около теб - на час път с кола, най-вероятно има прекрасно място, на което все още не си бил и можеш да прекараш вълнуващо дългия уикенд на разумна цена. Положителното на това да предпочетеш място в близост до града, в който живееш е, че ще опознаеш нова дестинация, ще избягаш от еднообразието и същевременно няма да похарчиш голямо състояние.  Направи проучване в онлайн пространството за дестинации, които са на час-два от теб.

Транспорт

Ако си се спрял на икономичен уикенд у нас, не е нужно да се ровиш в сайтовете за ниско тарифни самолетни билети. Събери няколко приятели и пътувайте с кола. Когато си разделите разходите за гориво, на човек ще излезе по-малко от билета за влак или автобус. Предимството да пътуваш с кола е, че можеш да си позволиш да посетиш и други забележителности в близост до избраната от теб местност.

Нощувките

Вече си избрал мястото където ще прекараш уикенда си? Тогава остава да избереш и къде да отседнеш.

Сигурно предпочиташ да резервираш хотел максимално близо до центъра и забележителностите, но това не винаги е финансово добър избор. Потърси приятно местенце в околностите на местността – възможно е там цените да са доста по-приемливи. Внимателно прегледай какво се предлага в интернет и задължително прочети всичко, което пише за набелязания от теб хотел.  

Ако си с по-голяма компания, можеш да намериш и по-големи апартаменти или дори да наемеш добре оборудвана къща. В повечето случаи това излиза доста икономично, защото можете да си приготвяте сами храната.

Ако все пак искаш да сбъднеш мечтата си да посетиш някоя дестинация извън пределите на страната, можеш да финансираш пътуването си с потребителски кредит. Така ще разсрочиш разхода за него напред във времето и няма да натовариш месечния си бюджет.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации