Нашата дейност

От какво зависи професионалното ти развитие?

Публикувано на 29 юни 2017 от Кристиана Банкова

От какво зависи професионалното ти развитие?

За професионалното ти развитие в една компания не е достатъчно да имаш подходящо образование и просто да чакаш следващото повишение. Обикновено кариерата ти зависи най-вече от личната ти мотивация.

Светът е по-динамичен от всякога. Бизнесът се променя с невероятни темпове – променят се технологиите, процесите и основни принципи на работа. И в тази среда могат да успеят единствено хората, които са адаптивни. Хората, които смятат, че успехът ще дойде само със завършвано образование, трудно биха се справили с предизвикателствата на съвременната бизнес среда.

Кои служители успяват?

Това са тези, които са осъзнали, че собственото им кариерно развитие е в техните ръце. Те са амбициозни и мотивирани да отговорят на предизвикателствата на времето. Това са служителите, които са готови непрекъснато да учат, да усвояват нови умения, да се отнасят позитивно към промените и да са убедени, че най-доброто и най-интересното тепърва предстои. Успешните служители са проактивни, готови са да допринасят с идеи за развитието на компанията и работата на екипа, за да постигат оптимални резултати.

Те са готови да се борят за идеите си и да ги отстояват с помощта на силни бизнес аргументи. А когато се освободи по-висока позиция,  да влязат в състезание с конкурентите си и да го спечелят. Именно това са хората, които всеки мениджър Човешки ресурси се радва да вижда в компанията. БНП Париба Лични Финанси не е изключения и, за да не сме голословни, ще ти дадем…

Три примера за успешна кариера благодарение на мотивацията

В блога ти представихме вътрешните обучители Ванина, Ива и Людмила. Техният професионален път е отлично доказателство, че когато си мотивиран и амбициран, ще постигнеш желаните резултати.

Според Ванина: „В бизнеса е от съществено значение бързо да се адаптираш към промяната, да имаш гъвкав подход непрестанно, защото промяната е ежедневие. Тя добавя, че отговорното отношение в професионален план е първата крачка към успешната кариера и дава много важен пример: „Винаги изпълнявам задачите си в срок. Имам вътрешна мотивация, която ми помага да надскачам себе си с всеки следващ проект. Мисля и действам извън рамката, защото е скучно в нея и нищо градивно не израства там. Рискувам без страх от провал, защото не се провалят само онези, които не опитват.“

За Ива е много важно уменията да се развиват многопластово. Тя споделя, че: „При „прохождането“ ми най-вече се учих от опита на по-старшите ми колеги в екипа и от добрите търговци, също от съветите и насоките на преките ми ръководители. Бях включвана в редица присъствени обучения и няколко специализирани семинара, които ми помогнаха да придобия ключови компетенции за всяка от позициите ми и да стана още по-креативна.“

А Людмила добавя, че успешната кариера се гради на базата на непрекъснато трупане на знания. Тя казва: „Не разделям нещата на: уча и работя. За мен ученето и работата вървят ръка за ръка“. И добавя: „Опитът е най-силното „оръжие“, което ако съумееш, може да те „изстреля“ към следващите стъпала на развитие“.

А в големи компании тези стъпала могат да означават успешна кариера и много интересни предизвикателства. Като това да започнеш от базова позиция и да стигнеш до управление на проекти. И ако сме привлекли вниманието ти, виж защо да избереш БНП Париба Лични Финанси, за старт на кариерата си.

Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, казвам се Кристиана Банкова.

Изпълнявам длъжността експерт управление на съдържание и рекламни проекти в БНП Париба Лични Финанси.

Как управлявам парите си?

Ефективното управление на личните финанси е значителна част от ежедневието на всеки човек. За мен най-важно е винаги да имам резерв от спестени средства, за да мога да посрещам извънредните ситуации без затруднение.

Още мои публикации