Лични финанси

Кога ще гледаме събития, които Covid-19 отложи

Публикувано на 3 юни 2020 от Валентина Райнова

Кога ще гледаме събития, които Covid-19 отложи

2020 обещаваше да изненада с много интересни събития.

Пандемията от корона вирус ни накара да забавим малко темпото и голяма част от очакваните събития - културни, спортни, образователни, бяха отложени. За радост, много от тях ще се проведат, макар и не на първоначално планираната дата.

Подготвили сме кратък списък на събитията на 2020, които Covid-19 отложи, за да си направиш плановете за годината:

Култура на пауза

Дългоочаквани гостувания – като това на грандамата на френския шансон Мирей Матийо в България или на цигуларя Ара Маликян няма да се състоят по план, но все пак ще имаме възможност да ги видим. Гостуването на Мирей Матийо у нас е планирано за началото на декември 2020, когато се очаква пикът на вирусната пандемия да е отминал.

Ако си фен на Ара Маликян, ще можеш да му се насладиш на 19 юни в Пловдив, 16  юни – Варна и 17 юни – София. Организаторите напомнят, че закупените билети ще важат за новите дати, без необходимост от презаверяване. Lord of the Rings In Concert ще се появят на българска сцена през ноември.

На невероятния Ричард Маркс също му се наложи да отложи европейското си турне и ще пристигне у нас в началото на следващата година. Американският изпълнител, текстописец и продуцент ще зарадва българските си фенове на 24 януари в зала 1 на НДК.

Ако си любител на творчеството на българските творци, има добра новина и за теб. Представленията на Камен Донев бяха отложени за края на годината и могат да бъдат видени отново във Варна, София и Русе.

Любителите на рок музиката пък не можаха да се насладят на концертите на Бон Джоуви, Queen и Адам Ламбърт и „Ролинг Стоунс“. Ако си бил сред тези, които са присъствали на първия концерт на Бон Джови в България, със сигурност си останал разочарован и с нетърпение си очаквал да видиш бандата отново. Но за съжаление, тази година летните турнета на доста рок банди бяха отменени.

За кино маниаците

Кино индустрията никога няма да е същата след 2020 г. Извънредното положение, наложено заради коронавируса, отложи доста дългоочаквани премиери. Кино салоните бяха принудени да затворят врати, като дори връчването на наградите Оскар ще претърпи сериозни промени.

Ако си очаквал с нетърпение последния филм за Джеймс Бонд, имай още търпение до ноември 2020 г. – това се очаква да бъде отложената му премиера. И всички фенове на поредицата стискат палци това да е така!

Списъкът е дълъг – от серия филми по комикс герои като „Жената чудо“, която се очаква да се появи на голям екран през август или пък „Миньоните Възходът на Гру“ – отложен за юли. Със сигурност няма да успеем да изброим всички филми, сериали и премиери, които коронавирусът отложи. Хубавото е, че така ще имаш повече време да решим кой да гледаш?

За футболните запалянковци

Една доста популярна шега обиколи света след извънредното положение по цял свят и спирането на футболните събития. „Коронавирусът е измислен от жена, защото спряха всички мачове по телевизията“. Въпреки че сме сигурни, че има доста разочаровани дами от този факт, все пак отлагането на Шампионска лига, Европейското първенство по футбол, почти всички национални шампионати в Европа, включително и родните, е разочаровала милиони мъже по света.

На родната футболна публика не и остава нищо друго, освен да очаква баража за класиране на Европейско първенство с Унгария и срещата с легендата на „Манчестър Юнайтед“ Пол Скоулс във Велико Търново, която бе отложена за октомври.

За останалия спортен свят

Тенис, състезания по Формула 1, по лека атлетика, художествена гимнастика – най-вече – Олимпиадата в Токио – спортният свят остана на пауза, а с него и спортните запалянковци. Можеш да очакваш новия сезон на Формула 1 да стартира в последния уикенд на юни с Гран При на Франция. Големите тенис турнири пък бяха отложени за есента – като Ролан Гарос –- от май за октомври, US Open – за септември, „Уимбълдън“ – отложен за есента.

Хубаво е, че събитията, които ти предложихме, бяха отложени, но не и отменени. Така ще имаш време да си купиш по-голям телевизор, на който да гледаш най-новите филми или просто за да си осигуриш билет за концерт на любимата си банда. За финансирането можеш да разчиташ на БНП Париба Лични Финанси.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации