Лични финанси

Какви изгодни оферти има в края на зимата?

Публикувано на 27 февруари 2017 от Катя Делипавлова

Какви изгодни оферти има в края на зимата?

Краят на всеки сезон носи със себе си много изгодни last minute оферти. Ето някои от тях.

Last minute ски ваканции: до 60% намаления

В някои от популярните ски курорти сезонът продължава до края на март. А имайки предвид колко беше студена тази зима и падналия през януари обилен сняг в цяла Европа, сезонът може да продължи и до средата на април. По правило след 1 март цените чувствително се понижават, като понякога можеш да намериш предложения с до 60% по-изгодни от обявените преди началото на сезона. Така че, сега е удобен момент да се възползваш от изгодна ски почивка в България, Франция, Австрия или Италия.

Бяла и черна техника: до 50-60% по-ниски цени

В началото на годината са някои от най-големите изложения на техника, като това в Лас Вегас през януари и в Барселона през февруари. Тогава производителите показват на търговците за какво ще трябва да освободят площ в магазините си. И за да стане това по-лесно, ритейлърите обявяват големи намаления на домакинска техника, които могат да достигнат и до 50-60% за някои модели. Ето защо зимата е подходящ момент да смениш старата пералня или телевизор, например.

Употребяван автомобил

Обикновено хората купуват коли, особено втора ръка, през топлите месеци. Счита се, че зимата е доста слаб период за автотърговците. Имено затова те са склонни да правят по-големи отстъпки и така да разчистят място за новите попълнения.

Изгодната сделка често е въпрос на договорка с търговеца, но за да е наистина добра е важно да знаете как да изберете автомобила. Между другото, същото важи и за покупката на мотоциклет. А и ако го купите докато има сняг, спокойно ще можете да го стегнете до откриването на сезона.

Облекло: модели с 40-50% отстъпка

Два-три месеца преди затоплянето на времето, търговците на дрехи вече мислят за пролетните колекции и разчистват зимните. Предполага се, че който е имал нужда от ново яке, си го е купил преди началото на зимата или в първите ѝ месеци. Затова можете да попаднете на актуални модели с 40-50% отстъпка и то докато навън още е студено.

Ски екипировка

За нея важи същото като за дрехите. Така че без колебание се разходете из спортните магазини и огледайте дали няма да си харесате нови ски или сноуборд на изгодна цена. И не забравяйте да си припомните най-важното за избора на ски екипировка.

През зимата може да се пести не само от изгодни покупки, но и от нашите съвети за управление на битовите сметки

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации