Лични финанси

Идеи за допълнителен доход: Отдавай под наем

Публикувано на 3 ноември 2016 от Лили Николова

Идеи за допълнителен доход: Отдавай под наем

Предлагаме ти идеи как да изкараш пари от неща или помещения, които не ползваш или за които се сещаш рядко.

Помогни на домашните майстори

Ако си от тези, които с времето са се сдобили с много инструменти и пособия, можеш да започнеш да изкарваш пари от тях като ги даваш под наем. Ще се изненадаш колко много хора търсят бормашина, къртач или голям комплект отвертки за кратко време – докато сглобят нова мебел или направят бърз ремонт. Защо да не им помогнеш, а и да изкараш допълнителни средства?

Така можеш да процедираш с всяко полезно пособие – сгъваема стълба, ванички за боя, нивелири и така нататък. Тази сделка е изгодна и за двете страни – ти изкарваш пари, а наемателят не трябва да купува предмети, които няма да ползва в бъдеще.

Осигури складова площ

Ако не ползваш мазето или тавана си, можеш да го дадеш под наем на човек, който се нуждае от пространство за складиране. Разбира се, в този случай е добре да имаш твърда договорка за срока на ползване на помещението, за да не се окаже, че ако се наложи, няма да можеш да прибереш собствените си вещи.

Възползвай се от недостига на паркоместа

Паркирането в големите градове е сериозно предизвикателство. Затова ако имаш гараж или обособено паркомясто в двора на някоя кооперация, можеш да го предоставиш за ползване. Със сигурност ще има интерес, особено ако се намираш в района на зона с платено паркиране. Дори и да имаш кола, можеш да се договориш с наемателя, че ползва гаража или паркомястото, докато ти си на работа.

Как да промотираш услугите си?

Най-ефективно би било да пуснеш обяви в специализираните сайтове. Безплатно е, а и лесно за управление. Дори и да надвишиш броя на безплатните обяви, които можеш да публикуваш, абонаментът е много разумен.

Още възможности за сдобиване със средства, можеш да прочетеш в нашата поредица „Идеи за допълнителни доходи“. Да споделяш мислите си, да използваш артистичния си талант или просто да продаваш забавление са сред приятните и ползотворни начини, с които да увеличиш приходите си.

Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?

Доброто планиране и умелото харчене винаги ми помагат да поддържам баланс. Така мога да посрещна всякакви ситуации без затруднение за разполагаемия ми бюджет.

Още мои публикации