Лични финанси

Джаджите, които един ученик трябва да има за дистанционно обучение

Публикувано на 9 септември 2020 от Валентина Райнова

Джаджите, които един ученик трябва  да има за дистанционно обучение

Виртуална класна стая и бележници – това не е сценарий за фантастичен филм, а реалността от последните няколко месеца.

След като коронавирусът принуди всички да стоим за известно време затворени вкъщи, дистанционното обучение е новата реалност за милиони ученици.

Но за да могат да учат вкъщи, а не в училище, са им необходими доста джаджи, освен разбира се – интернет. Какво е нужно на един ученик, за да може спокойно да се обучава от разстояние:

Лаптоп

Това е задължителен инструмент за работа на твоето дете. Затова, ако все още не си го снабдил с личен лаптоп, е време да поправиш тази грешка. С въвеждането на дистанционното обучение всички домашни и задачи са в електронен вариант. Така че е чудесно детето да си има собствен компютър, на който да се обучава и да е независимо от останалите членове на семейството.

Ако се притесняваш, че няма да го използва само за учене и домашни, можеш лесно да ограничиш достъпа до неподходящи, според теб, интернет страници.

Препоръчваме ти да не се спираш на най-евтиния вариант. Разгледай различните промоционални оферти и избери вариант, който е изгоден за бюджета ти, но пък е и функционален. Все пак, лаптопът ще се използва за учене, не за забавление! Важна подробност са параметрите на модела, колко е голям екранът му, каква памет има, така че обърни внимание и на тези характеристики, освен на цената.

Таблет

Тази джаджа е доста удобен вариант за обучение от дома, тъй като е доста по-компактна в сравнение с лаптопа. Така детето може да отиде във всяка стая с таблет в ръка, докато учи. Повечето уроци са адаптирани и за таблети, така че това не трябва да те притеснява. Можеш да купиш на наследника таблет, а лаптопът или настолният компютър да се използва от останалата част от семейството. И когато уроците свършат, лесно може да вземеш устройството от ръцете му и да контролираш прекараното време в интернет.

Съветваме те да избереш модел, който има слот за карта с памет, за да може детето да събира всички уроци, които са му необходими. Като големина, купи таблет с размери 7-8 инча, а като цена – подобни модели са около 200-300 лв.

Електронен четец

Това пък е лесен начин да накараш малчуганите да четат. Ако се питаш каква е разликата с таблета, с електронния четец на книги детето няма как да шмекерува и да сърфира из нета, докато ти си мислиш, че учи. Можеш да му свалиш книгите, които трябва задължително да прочете през лятната ваканция за следващата учебна година и да си спокоен за неговото самообучение.

Слушалки

С въвеждането на дистанционното обучение уроците вече са доста по-иновативни и модерни. Има такива, в които може да се слуша или гледа видео. За целта е добре да подсигуриш детето със слушалки. Така то може да учи, докато ти работиш през това време, без да си пречите един на друг. Съветваме те обаче, да заложиш на по-висок клас слушалки, тъй като все пак става въпрос за слуха на твоето дете и не трябва да гледаш на нещата несериозно. Евтините слушалки могат да увредят слуха му, особено ако слуша по-високо. В ценовите параметри се огледай за слушалки до 50-60 лв. За тази цена можеш да купиш хубави стерео слушалки, които се поставят върху ушите, а не в тях. Вариантът „on-ear” е по-добър, когато става дума за деца.

Клавиатура

Дори и да има лаптоп, не е лош вариант да вземеш и една по-хубава и професионална клавиатура. Така детето може да пише спокойно своите домашни, без да се взира от близо в монитора. Като ценови параметри отново не разчитай на най-евтиното – вариант до 100 лв. би бил подходящ в този случай.

И не забравяй, че всичко необходимо за дистанционното обучение на твоето дете можеш да купиш от официалните партньори на БНП Париба Лични Финанси. Можеш да се възползваш от иновативния ни дистанционен процес за покупка на изплащане и да вземеш стоката на вноски или с кредитна карта от БНП Париба Лични Финанси. Така няма да натовариш семейния бюджет и ще зарадваш своя наследник с практичен и полезен подарък за първия учебен ден.


Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации