Лични финанси

Детска стая като от приказките, но с бюджет от реалността

Публикувано на 15 октомври 2018 от Валентина Райнова

Детска стая като от приказките, но с бюджет от реалността

Мечтаната детска стая може да бъде и не толкова скъпо удоволствие, което да натовари бюджета ти.

Всеки родител желае да осигури на детето си щастливо детство, а то започва от дома. Детската стая е място за радост и игри, за творчество и смях. Но обзавеждането може да бъде повод за нерви, ако нямаш план или финанси, с които да реализираш идеите си. Имаме малко свежи интериорни решения, с които да направиш детската стая уникална, без да натоварваш семейния бюджет.

Интериорът

Всяко хлапе има любимо занимание и предмет, цвят или детски герой. Използвай това за тема на стаята и вдъхновение за декорацията. Вместо да избираш тапети, които бързо могат да омръзнат, пробвай да боядисаш стените и да използваш шаблони, с които да разкрасиш стаята. Така ще е по-лесно да освежиш стените, когато се появи новото любимо нещо. Можеш да купиш готови стикери, с които да направиш стаята уникална и да зарадваш мъника.

Бюрото

Ако детето ти вече е тръгнало на училище, ще има нужда от специално място, на което да пише домашните и да учи. Затова е необходимо да си има собствено бюро и стол, който може да се регулира. Вече има и бюра, които могат да променят височината си, така че ако инвестираш в такова, няма да има нужда да се притесняваш, че скоро ще му е малко. А ако пространството позволява, вземи и един барбарон за стаята, в който мъничето да почива или да се настанява удобно с книжка.

Организацията

Децата тепърва се учат на ред и организация, затова трябва да им е максимално лесно да си подреждат играчките. Особено ако са повече от едно. Ефективен и бюджетен начин да организираш детската стая е да вземеш големи пластмасови или картонени кутии, в които да събираш играчките. Те са лесни за допълнително декориране, което не само ще бъде весело занимание, но и ще помогне да се чувства по-уютно в стаята си.

Библиотеката

За да възпиташ от рано любов към литературата, е добре да предоставиш на детето си лесен достъп до книги. А какво по-атрактивно от цяла стена с любимите детски книжки? Не е нужно да купуваш огромни шкафове. Необходими са няколко рафта и атрактивни стопери, които да поддържат книгите. Така може да експериментираш и да направиш библиотеката по-разчупена. Ще имаш допълнителна възможност за декорация, ако рафтовете не са един под друг: растения, висящи аксесоари и други.

Черна дъска/ Магнитно табло

Това е прекрасно и лесно решение за стената, особено ако детето обича да рисува. И в двата случая ще има пространство, на което да се изявява, без да застрашава стените. От друга страна е страхотно помагало, ако детето е по-малко и тепърва има да учи букви и цифри, да упражнява писане и решава задачи.

Леглото

Всяка малка принцеса си мечтае за легло с балдахин. А всеки малък разбойник иска да се скрие някъде, където на спокойствие да чете комикси. Можеш да ги зарадваш много лесно - просто покрий леглото. Малките момиченца ще го намерят за изключително романтично, а малките момченца - приключенско, защото ще им прилича на палатка. Допълнителна екстра е, че всеки път, когато сменяш плата на покривалото, стаята ще придобива нов вид.

Каквото и да избереш за стаята, не забравяй, че я правиш за децата. С нашите лесни и бюджетни идеи е лесно да експериментираш и да променяш облика на стаята спрямо възрастта на детето. Ако търсиш финансиране за обзавеждането на детската стая - можеш да се довериш на БНП Париба Лични Финанси като кандидатстваш за кредит от 800 до 80 000 лв. Можеш да избереш вноска, която няма да натоварва семейния бюджет. Ако търсиш готови решения за обзавеждане, които да комбинираш с нашите предложения, виж пълен списък на нашите търговски партньори и вземи мебели на изплащане.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации