Нашата дейност

"Безспорният успех на компанията е факт, благодарение на усилията ни"

Публикувано на 5 февруари 2018 от Веселина Евтимова

Най-важният актив на една компания са нейните служители, а ние се гордеем с нашите.

„Както благоденствието на мравуняка е възможно, благодарение на сътрудничеството от най-малката мравчица до царицата, така и безспорният успех на компанията е факт, благодарение на координираните усилия от кредитния консултант до изпълнителния директор.“

Това ни сподели Николета Матева, която искаме да ти представим днес заедно с Деян Димитров.

В началото бе jobs.bg…

Николета е юрисконсулт в екипа на Събиране и е в компанията от почти 10 години. Започва работа в БНП Париба Лични Финанси като кредитен консултант във верига магазини Домо в Благоевград. Проучвайки възможностите за развитие и след среща с колега от Човешки ресурси по програмата „Кариерно развитие“, се мотивира да се премести в София и да се присъедини към софийския екип на компанията. След време там кандидатства по вътрешна обява за позиция в отдел „Телефонно събиране“ и е одобрена.

След 2 години на тази позиция Николета става юрисконсулт отново чрез вътрешна обява. Тя споделя: „Ключов фактор да се ориентирам професионално бе завършеното ми образование, благодарение на което успях да се реализирам на практика в сферата на правото. Това винаги е било моя страст и професията, в която искам да се развивам. Много важно е това, което работиш, да  ти носи смисъл, радост и удовлетворение.“

Деян пък преди няколко месеца се присъедини към новосформирания регионален обслужващ център, чиято дейност е свързана с управлението на взаимоотношения с клиенти и анализи. Преди 9 години той решава, че иска да работи в международна компания с история и стандарти, вижда обява в jobs.bg и изпраща автобиография. Започва в отдел Събиране, където получава възможност да работи и в екипа на Оперативна ефективност.

Работата там е доста специфична и му позволява да опознае в детайли системите, с които работи кампанията. След приключването на работата по ключов проект за въвеждане на нова система,  получава предложение да заеме позиция в отдел Маркетинг. Доколко е бил готов? „Смея се. Човек никога не е подготвен за нещо ново. А и не го мисля в тази перспектива. Ако искам да се справя, ще се справя. Въпрос на мотивация и качества.“

Успехът се постига с…

Според Николета много важни са комуникационните умения - „важно е да можеш да общуваш с хора и най-вече да успяваш да ги убеждаваш и доказваш правотата на твърденията си”. Трябва ти още логично мислене, упоритост и търпение – „често случаите изискват часове работа с обемни проучвания и много писане”.
И естествено – решителност.

За Деян, важно е да си мотивиран и отворен към нови задължения и възможности. „Харесва ми да работя с хора и да обменям опит. Гледам винаги да следвам общата цел като изпълнявам своите задачи. Знам посоката си и я следвам“. Деян се радва, че на новата позиция  има възможност да се среща и да работи със страните в региона. Така научава как те управляват процесите си и има възможност да изгради несъществуващ  процес от нулата, което е голямо предизвикателство и изпитание на характера.

Възможност за развитие е…

За Николета кариерното развитие е „възможността да имаш право на избор, да успяваш да предначертаеш стъпките по които да вървиш, за да стигнеш целта си. Да си свободен да представиш своите умения, знания и силни страни“.
Тя споделя, че професионалното развитие е да разгърнеш и осъществиш себе си в рамките на дадена професия. „Да продължаваш да се учиш и да усъвършенстваш себе си, за да си по-добър в това, което правиш. И в тази връзка професионалното развитие е и личностното израстване“.

За Деян развитието е придобиване на нови знания и умения, компетенции, разширяване на отговорностите. „Това е неразривно свързано с удовлетворението от добре свършената работа. За мен хоризонталното развитие е по-важно от вертикалното“.
За него началото е много важно, защото дава възможност да опознаеш компанията, сферата на работа и най-вече да срещнеш клиента. „Не мога да си представя по-добър старт на кариера от най-ниската позиция“.

А ако ги попиташ за съвет…

Николета съветва колегите си да не се страхуват да излязат от зоната си на комфорт, защото трябва да се рискува.

Деян вдъхновено предлага: „Всеки ден идвай на работа, сякаш ти е за пръв път. Дай всичко от себе си и не се отказвай пред трудностите по пътя!“

Научи още вдъхновяващи истории за кариерно развитие в БНП Париба Лични Финанси  или какви нефинансови умения трябва да имаш, за да успееш във финансовата сфера.

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Специалист маркетинг и комуникации в БНП Париба Лични Финанси.

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации