Новини

И новият „Топ 10” е...

През месец юли изготвихме най-новото издание на „Топ 10 на изплащане”.
То класира стоките, купени с кредит на изплащане през първата половина на 2015 г., и отчете следните тенденции в потреблението:

По-малки, но умни телевизори

През първите 6 месеца на годината най-търсената стока на изплащане беше 32-инчов смарт телевизор.
В предишните издания фаворити бях по-големите телевизори, докато тази година са по-малките, но с широка функционалност, като връзка с интернет, възможност за използване на приложения за забавление - YouTube и Skype, за запис на външно устройство и други.

Смартфони вместо таблети

И през 2015 г. продължава тенденцията за нарастващо търсене на смартфони. Ръстът в сравнение с първото полугодие на 2014 г. е 60%. В същото време намалява търсенето на таблети, като спадът е от 35%. Това предполага, че хората вече откриват функциите, които им предлагаха таблетите в „умните” телефони. Имайки предвид, че новото поколение GSM апарати са с по-големи екрани, по-мощни процесори и увеличена памет, все по-малко потребители имат нужда от второ преносимо устройство.

Бяла техника и мебели

Все повече българи купуват на изплащане бяла техника и обзавеждане за дома си. От групата на домакинските уреди и техника в класацията „Топ 10 на изплащане” присъстват пералните, хладилниците и готварските печки. Тези уреди са съответно на четвърто, шесто и седмо място. Забележително присъствие в новото издание имат мебелите – дивани, обзавеждане за спални и холни секции.

Подробностите за отделните категории стоки по основни характеристики и цени, са представени в пълното издание на класацията.


Обратно в Новини

За безплатна финансова консултация, обади се на телефон

0700 11 811

на цената на един градски разговор според тарифния ти план

или

Намери най-близкия до теб офис