Новини

„Хоби Топ 5 на изплащане“: 20% ръст на покупките на спортни и туристически стоки

Последното издание на класацията „Хоби Топ 5 на изплащане“ показва годишен ръст от близо 20% при покупките на спортни и туристически екипировки с кредит на изплащане.

Друга тенденция е, че българите финансират старта на малък бизнес със стокови кредити и така превръщат хобито си в професия.

Класацията обхваща периода април 2014 – април 2015 год. и подрежда 3-те най-търсени модела сред 5-те най-популярни групи „хоби“ стоки:

  • „Инструменти и оборудване”
  • „Автоаксесоари и оборудване”
  • „Фото и видео камери”
  • „Аудио оборудване”
  • „Спортно оборудване”

Последното издание на „Хоби топ 5 на изплащане” доказва, че предприемчиви българи стартират собствен малък бизнес, като купуват на изплащане „хоби” стоки и инструменти. Бизнесите, стартирани със стокови кредити са в секторите земеделие, фото и видео заснемане, забавления, фитнес зали, салони за красота и др.

Броят на видовете стоки, които могат да бъдат закупени на изплащане в България, непрекъснато нараства и за последната година стигна близо 500. Класацията е изведена на база 32 000 молби за финансирне на покупки за хобито с кредит.

В разглеждания период със стокови кредити са купувани не само популярни стоки като телевизори, лаптопи и смартфони, но и „екзотични” като бетонобъркачки, дизелови двигатели, матраци, епилатори и много други.

Най-популярните марки, както и тенденциите могат да бъдат научени от последното издание на класацията.

Обратно в Новини

За безплатна финансова консултация, обади се на телефон

0700 11 811

на цената на един градски разговор според тарифния ти план

или

Намери най-близкия до теб офис