Политика за употреба на „бисквитки“

Ние от БНП Париба Лични Финанси, България се ангажираме да предоставяме най-добрите услуги на клиентите си, като с това се стремим да поддържаме доверието, което ни гласуват. За нас е важно клиентите ни да бъдат запознати как уебсайтът ни използва "бисквитки" и с каква цел те се съхраняват на компютъра им.

Какво са „бисквитки“?

„Бисквитките“ са малки текстови файлове, които се генерират и съхраняват на компютъра, смартфона или друго устройство, през което посещавате уебсайта ни. „Бисквитките“ са широко използвана технология, която Ви предоставя следните предимства:

  • възможност за по-лесно и бързо сърфиране;
  • възможност за защитена връзка с уебсайт;
  • възможност за по-добро потребителското изживяване чрез предоставяне на съдържание, адаптирано спрямо Вашите лични интереси.

Информацията, която се съхранява от „бисквитките“ на Вашия компютър за ограничен период от време, може да се отнася до: конкретните уеб страници, които сте посещавали; реклами, на които сте кликали; видът на самия браузър, който ползвате, както и информация, която вече сте предоставили на уебсайта (разрешили сте ползването на "бисквитки" и не се налага повторното въвеждане на същите данни). Предоставената информация понякога е свързана и с Вашия IP адрес.

Скрий

Видове „бисквитки“, използвани на блога на БНП Париба Лични Финанси, България

  • Технологични / функционални „бисквитки“

    Тези „бисквитки“ ще Ви осигурят безпроблемно сърфиране на уебсайта и ще ни помогнат да го оптимизираме. Това са:

    • „Бисквитки“, предназначени за сигурност на връзката. Тези "бисквитки" се ползват при определени страници на нашия уебсайт, където Вие, като потребител, трябва да влезете в системата след въвеждане на персоналните си данни за достъп. Тези "бисквитки" могат да бъдат използвани по най-различни начини, като най-често срещаните са:
      • ако след въвеждане на персоналните Ви данни, останете неактивни за определен период от време на защитена страница, ще се появи известяващо съобщение, което ще Ви подкани да излезете от сесията и/или автоматично ще Ви изведе от уебсайта;
      • да поддържаме данните за входа в личния Ви профил в защитените страници на уебсайта ни.
    • „Бисквитки“, предназначени за улесняване на сърфирането Ви при следващо посещение на уебсайта ни, предоставяйки съдържание, съобразено с Вашите предпочитания. Тези "бисквитки" се използват за:
      • съхранената информация при преминаването Ви от една страница към друга;
      • предпочитаните настройките на дисплея, както и плейърите, които ползвате.

    „Бисквитките“, използвани в блога на БНП Париба Лични Финанси, България са както следва:

    Име на бисквиткатаВалидност
    ASP.NET_SessionIdКрай на сесията
    cc_advertising12 месеца след съхранението ѝ
    cc_analytics12 месеца след съхранението ѝ
    cc_necessary12 месеца след съхранението ѝ
    cc_social12 месеца след съхранението ѝ
    Скрий
  • „Бисквитки“ за производителност

    „Бисквитките“ за производителност целят събиране на статистическа информация и предоставяне на съдържание спрямо индивидуалните предпочитания на потребителите. Чрез тях ние анонимно измерваме броя посещения, разгледаните страници, активността на посетителите, както и повторните посещения на сайта. Благодарение на тези „бисквитки“ ние следим и анализираме трафика, което ни позволява да подобряваме самия уебсайт, както и цялостното потребителско изживяване.

    „Бисквитките“, използвани в блога на БНП Париба Лични Финанси, България са както следва:

    Име на бисквиткатаВалидност
    bucn12 месеца след съхранението ѝ
    btcnКрай на сесията
    blgucn12 месеца след съхранението ѝ
    blgtcnКрай на сесията
    _ga2 години
    _gat10 минути
    __utma2 години след съхранението ѝ
    __utmb30 минути
    __utmcКрай на сесията
    __utmz6 месеца след съхранението ѝ
    __utmt10 минути
    __utmt_UA-25746513-110 минути
    Скрий
Скрий

Как да настроя предпочитанията ми?

  • Инструмент за управление на „бисквитките“

    Нашият уебсайт осигурява Инструмент за управление на „бисквитки“". Може да го достъпите от този линк: „Настройки за бисквитки“. Линкът е достъпен и в информационния банер, появяващ се при първо посещение на уебсайта и на всеки дванадесет месеца след първото посещение. Предпочитанията Ви, запазени в този Инструмент, могат да бъдат променени по всяко време.

    Скрий
  • Промяна за настройките в браузъра

    Може да упражните правото си на избор, като промените настройките си на браузъра, който ползвате.
    Настройките, запаметени по този начин, могат да бъдат променени по всяко време.
    В зависимост от използваният браузър Вие имате следните възможности: да разрешите или откажете съхранението на бисквитки от всички източници или да настроите известие, което при всяка нова "бисквитка" ще иска разрешение за приемане или отказване.
    За повече детайли относно възможностите, които предлага Вашият браузър и настройването му според изискванията Ви, изберете секция „Помощ“ или „Настройки“ на интернет браузъра. Примерна употреба за масовите браузъри:

    За мобилни устройства, може да посетите следните линкове:

    Моля имайте предвид, че голяма част от „бисквитките“, които използваме ще подобрят изживяването Ви при сърфиране в нашия уебсайт, а останалата част са важни за гарантиране сигурността на достъпа. Повечето браузъри са настроени да приемат „бисквитки“ по подразбиране. Въпреки това, ако не желаете "бисквитките" да бъдат съхранявани на Вашия компютър, Вие имате възможност да ги ограничите чрез промяна на настройките на ползвания браузър. Важно е да знаете, че ако решите да блокирате „бисквитките“ ще можете да посещавате общодостъпните страници на нашия уебсайт, но достъпът Ви до защитените страници ще бъде ограничен.

    В зависимост от браузъра, който използвате, може да изберете възможността за поверително сърфиране или да изключите настройката за „проследяване“.

    Скрий
Скрий

Важно е да знаете, че...

  • Нашият уебсайт може да съдържа „бисквитки“ на трети страни (компании за измерване на аудитория; доставчици на персонализирана реклама и т.н). Тези „бисквитки“ на трети страни позволяват съхранението на статистическа информация и предоставяне на персонализирана реклама при сърфиране в уебсайта.
  • Реклами за нашия уебсайт могат да се появят на рекламни пространства на трети страни. Тези реклами се управляват от партньори на БНП Париба Лични Финанси, следователно и „бисквитките“, съхраняващи се на дадения сайт, се управляват от третите страни. Нашата компания не носи отговорност за управлението на тези "бисквитки", предоставени от трети страни, затова Ви съветваме да се запознаете с Политиките за поверителност и защита на лични данни и управление на "бисквитки" на съответните страни.
  • На нашия уебсайт може да се съдържат елементи от трети страни (бутони към социалните медии), които Ви позволяват да споделяте съдържание от нашия уебсайт или да добавяте коментари. В това число се включват бутони за социалните медии като „Сподели“, „Харесай“, „g+1” и “Tweet”. При вход в социалните медии, като Фейсбук и Туитър, тези бутони могат да Ви идентифицират, без да е необходимо да ги ползвате при достъпване на нашия уебсайт. В допълнение, когато сте се свързали с конкретна социална медия, при взаимодействие с бутон (напр. кликвайки на бутона „Харесай“ или оставяйки коментари) съответната информация ще бъде публикувана на Вашия профил. Моля, запознайте се с Политиките за поверителност и защита на лични данни на тези социални медии и информацията съхранявана от тях за каква цел бива използвана, включително и рекламната им цел. При нежелание от Ваша страна социалните медии да Ви идентифицират или да съхраняват информация за Вас чрез нашия уебсайт е необходимо да излезете от профила си в социалната медия. С използването на предоставения Инструмент за управление на „бисквитки“ на нашия уебсайт, може да упражните правото на избор за съхраняване/отхвърляне на „бисквитките“ от социалните медии, които са в пряко взаимодействие с уебсайта ни.
  • Употребата на „бисквитки“ на трети страни е обект на Политиката за поверителност и защита на личните данни на третите страни. Подробна информация за използваните бисквитки от трети страни на нашия уебсайт може да намерите тук.
    Име на бисквиткатаТипДоставчикПовече информация
    fr Технологични / функционални „бисквитки“.facebook.comhttps://www.facebook.com/help/cookies/update
    reg_ext_ref Технологични / функционални „бисквитки“.facebook.comhttps://www.facebook.com/help/cookies/update
    reg_fb_ref Технологични / функционални „бисквитки“.facebook.comhttps://www.facebook.com/help/cookies/update
    datr Технологични / функционални „бисквитки“.facebook.comhttps://www.facebook.com/help/cookies/update
    locale Технологични / функционални „бисквитки“.facebook.comhttps://www.facebook.com/help/cookies/update
    lu Технологични / функционални „бисквитки“.facebook.comhttps://www.facebook.com/help/cookies/update
    reg_fb_gate Технологични / функционални „бисквитки“.facebook.comhttps://www.facebook.com/help/cookies/update
    x-src Технологични / функционални „бисквитки“.facebook.comhttps://www.facebook.com/help/cookies/update
    wd Технологични / функционални „бисквитки“.facebook.comhttps://www.facebook.com/help/cookies/update

    Може да упражните правото си на избор и през настройките на вашият интернет браузър.

    Скрий
  • Нашият Инструмент за управление на „бисквитки“ съхранява Вашите предпочитания, чрез употребата на „бисквитки“. Изтривайки всички съхранени „бисквитки“ чрез браузъра ще изтриете и вече настроените предпочитания
  • Предотвратяването „бисквитките“ да бъдат съхранени на Вашето устройство не ограничава възможността за появяване на реклами в рекламното пространство, което виждате. Вашият отказ от съхранението им предотвратява таргетирането Ви за персонализирана реклама.
  • Ако компютърът Ви се използва от повече от един човек или разполага с повече от един браузър е възможно изборът Ви за определени „бисквитки“ да не е постоянен. Ние не сме в състояние да предвидим тези външни фактори и поради тази причина нямаме възможност да гарантираме последователността на Вашите избори.
  • Ако използвате различни устройства, за да достъпвате нашия уебсайт (смартфон, таблет и/или десктоп компютър), предпочитанията Ви трябва да бъдат настроени на всеки един от тях.
  • Повече информация за „бисквитки“ не само за тези, ползвани на уебсайта на БНП Париба Лични Финанси, България, както и за възможностите за контролирането им, може да намерите на http://www.youronlinechoices.com/bg/, публикувана от Интерактив Адвъртайзинг Бюро България (IAB България).
Скрий

Права за достъп

В съответствие с Директива 2002/58/EC, Вие имате право да изискате отчет за личните си данни. Може да упражните правото си на достъп до данните, като се свържете с нас на contacts@bnpparibas-pf.bg.

Нагоре Продължи


Автори
Валентина Райнова

Добрата финансова грамотност е в основата на ефективното управление на личните ни финанси.

Валентина Райнова - Експерт Управление на съдържание и рекламни проекти
Веселина Евтимова

Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки.

Веселина Евтимова - Специалист маркетинг и комуникации
Най-четени

Добри съвети за добър кредит

Всички желаем финансова свобода, а кредитните карти ни я дават много бързо. С голямата свобода обаче идва и голямата отговорност.

 

Поколение Z на хоризонта и вятърът на промяната в пазаруването

Следващата вълна от потребители е вече пълнолетна и готова да превземе пазара. Поколение Z не познава света без интернет или мобилен телефон.

 

4 причини да имаш кредитна карта

Финансовата независимост е цел на всеки един от нас, защото дава свобода и сигурност в ежедневието. Кредитната карта е един практичен инструмент, който осигурява добра финансова независимост.

 
Върни ме горе

За Блога

Създадохме блога на БНП Париба Лични Финанси, за да ти осигурим място, където да получаваш полезни съвети за управлението на парите си, и където да научаваш актуалните тенденции от света на финансите и бизнеса.

Тук ще говорим за възможностите на личните ти финанси, ще споделяме иновации и решения за твоя бизнес, и ще ти разказваме истории от нашата дейност.


×

Общи условия за ползване

БНП Париба Лични Финанси полага стриктни грижи за твоите лични данни. Можеш да се запознаеш в детайли с практиките ни относно информационната сигурност тук.

Общи условия за достъп и ползване на блог към интернет страницата на БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България

1. Настоящият блог към интернет страницата (уеб сайт) с адреси www.bnpparibas-pf.bg/www.jet.bg е собственост на БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България. Съдържанието на уеб сайта и блогът към него е предназначено да предоставя информация за Компанията и нейните продукти и услуги до неограничен кръг лица (Потребители), както и да служи за обмен на такава между Компанията и Потребителите.

2. С осъществяването на достъп до сайта и използването на блога Потребителите, чрез конклудентни действия, удостоверяват, че притежават необходимите знания, умения и оборудване за осъществяване на връзка с интернет страницата. БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България няма да отговаря за вреди, причинени на техническото оборудване (хардуер, софтуер и др.) на Потребителя, настъпили по време на и/или при и/или във връзка с осъществяването на достъп (вкл. при опит) до информацията на сайта. Следва да се има предвид, че неоторизираният достъп и пребиваването в компютърната система, хостваща този сайт, смущаването и/или затрудняването на работата и опитите за неразрешено модифициране и/или промяна на информацията съдържащи се в този сайт (вкл. и на хостващата компютърна система) е престъпление и се наказва съгласно действащия Наказателен Кодекс на Република България.

3. Достъпът до този сайт е безплатен. Всички разноски, свързани с осъществяването на комуникационна свързаност към Интернет, са за сметка на Потребителя и ще бъдат понесени от него при условията и тарифите на съответния телекомуникационен оператор.

4. Информацията, публикувана на този сайт, се отнася до БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България и предлагани от Компанията продукти и услуги. Никаква част от нея не е и не може да бъде разглеждана, възприемана и/или интерпретирана като покана, предложение, оферта, реклама и/или друг търговски способ и/или като правен съвет. БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България отбелязва, че потребителското кредитиране е строго регламентирана дейност от Закона за потребителския кредит. Възможно е, с оглед конкретните параметри и разпоредбите на закона, действителна сделка да се различава съществено по част и/или всички характеристики публикувани на тази интернет страница.

5. БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България полага максимални усилия да предоставя актуална и точна информация на сайта относно продуктите и услугите си. Всяка публикация подлежи на промяна без предизвестие по преценка на и от „БНП Париба Пърсънъл Файненс“ ЕАД. Компанията не поема нито изрични, нито подразбиращи се гаранции от какъвто и да е вид относно информация, публикувана на сайта.

6. БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България не носи отговорност за всякакви имуществени и неимуществени вреди, възникнали директно, индиректно, поради или свързани с достъп до този сайт и информацията на него. Компанията не гарантира адекватността, точността или пълнотата на съдържанието на сайта. Потребителите са изцяло отговорни за възприятията си, интерпретацията и оценката на информацията на сайта и блога (както и информацията, съдържаща се в сайтове, към които Потребителите използват препратки, съдържащи се на сайта или в блога) и носят пълната и безусловна отговорност за резултата от действия, предприети въз основа на информация предоставена чрез тази интернет страница.

7. Потребителят няма право да генерира съдържание, което е незаконно, вредно, дискредитиращо, вулгарно, клеветящо или засягащо права и принципи, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. Потребителят няма право и да публикува съдържание, което е под закрилата на Закона за авторско право и сродните му права, както и такова, нарушаващо патентно, търговско, авторско или друго право на собственост. Потребителят няма право да генерира съдържание, свързано с неразрешени рекламни материали, спам и вируси.

8. Потребителят няма право да се представя за представител на БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България или блогър, и по какъвто и да е начин да заблуждава останалите потребители за своята идентичност.

9. БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България е вписано в Регистъра на администраторите на лични данни на Комисията за защита на личните данни под № 0000119. Компанията е въвела всички задължителни технически и организационни мерки и процедури изисквани съгласно Закона за защита личните данни и най–добрите международни практики в областта. БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България ще положи максимални усилия да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни и предоставена от Потребителите он–лайн чрез попълнени електронни формуляри, електронна кореспонденция и/или електронна платформа за обслужване.

10. БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България притежава изключителните права върху дизайна, структурата, съдържанието и интернет страницата като обект на авторското право. Всички посочени имена на продукти и услуги са регистрирани търговски марки и са собственост на БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България и/или изрично посочените им собственици.

11. Интернет страницата на БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България е насочена към неограничен кръг лица. Лица, на които е забранен достъпът до страницата и/или изложената в него информация, не трябва да осъществяват достъп до страницата. За неуредени от настоящите общи условия въпроси се прилага действащото законодателство на Република България.

×

Общи условия за ползване

БНП Париба Лични Финанси полага стриктни грижи за твоите лични данни. Можеш да се запознаеш в детайли с практиките ни относно информационната сигурност тук.

Общи условия за достъп и ползване на блог към интернет страницата на БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България

1. Настоящият блог към интернет страницата (уеб сайт) с адреси www.bnpparibas-pf.bg/www.jet.bg е собственост на БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България. Съдържанието на уеб сайта и блогът към него е предназначено да предоставя информация за Компанията и нейните продукти и услуги до неограничен кръг лица (Потребители), както и да служи за обмен на такава между Компанията и Потребителите.

2. С осъществяването на достъп до сайта и използването на блога Потребителите, чрез конклудентни действия, удостоверяват, че притежават необходимите знания, умения и оборудване за осъществяване на връзка с интернет страницата. БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България няма да отговаря за вреди, причинени на техническото оборудване (хардуер, софтуер и др.) на Потребителя, настъпили по време на и/или при и/или във връзка с осъществяването на достъп (вкл. при опит) до информацията на сайта. Следва да се има предвид, че неоторизираният достъп и пребиваването в компютърната система, хостваща този сайт, смущаването и/или затрудняването на работата и опитите за неразрешено модифициране и/или промяна на информацията съдържащи се в този сайт (вкл. и на хостващата компютърна система) е престъпление и се наказва съгласно действащия Наказателен Кодекс на Република България.

3. Достъпът до този сайт е безплатен. Всички разноски, свързани с осъществяването на комуникационна свързаност към Интернет, са за сметка на Потребителя и ще бъдат понесени от него при условията и тарифите на съответния телекомуникационен оператор.

4. Информацията, публикувана на този сайт, се отнася до БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България и предлагани от Компанията продукти и услуги. Никаква част от нея не е и не може да бъде разглеждана, възприемана и/или интерпретирана като покана, предложение, оферта, реклама и/или друг търговски способ и/или като правен съвет. БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България отбелязва, че потребителското кредитиране е строго регламентирана дейност от Закона за потребителския кредит. Възможно е, с оглед конкретните параметри и разпоредбите на закона, действителна сделка да се различава съществено по част и/или всички характеристики публикувани на тази интернет страница.

5. БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България полага максимални усилия да предоставя актуална и точна информация на сайта относно продуктите и услугите си. Всяка публикация подлежи на промяна без предизвестие по преценка на и от „БНП Париба Пърсънъл Файненс“ ЕАД. Компанията не поема нито изрични, нито подразбиращи се гаранции от какъвто и да е вид относно информация, публикувана на сайта.

6. БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България не носи отговорност за всякакви имуществени и неимуществени вреди, възникнали директно, индиректно, поради или свързани с достъп до този сайт и информацията на него. Компанията не гарантира адекватността, точността или пълнотата на съдържанието на сайта. Потребителите са изцяло отговорни за възприятията си, интерпретацията и оценката на информацията на сайта и блога (както и информацията, съдържаща се в сайтове, към които Потребителите използват препратки, съдържащи се на сайта или в блога) и носят пълната и безусловна отговорност за резултата от действия, предприети въз основа на информация предоставена чрез тази интернет страница.

7. Потребителят няма право да генерира съдържание, което е незаконно, вредно, дискредитиращо, вулгарно, клеветящо или засягащо права и принципи, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. Потребителят няма право и да публикува съдържание, което е под закрилата на Закона за авторско право и сродните му права, както и такова, нарушаващо патентно, търговско, авторско или друго право на собственост. Потребителят няма право да генерира съдържание, свързано с неразрешени рекламни материали, спам и вируси.

8. Потребителят няма право да се представя за представител на БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България или блогър, и по какъвто и да е начин да заблуждава останалите потребители за своята идентичност.

9. БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България е вписано в Регистъра на администраторите на лични данни на Комисията за защита на личните данни под № 0000119. Компанията е въвела всички задължителни технически и организационни мерки и процедури изисквани съгласно Закона за защита личните данни и най–добрите международни практики в областта. БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България ще положи максимални усилия да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни и предоставена от Потребителите он–лайн чрез попълнени електронни формуляри, електронна кореспонденция и/или електронна платформа за обслужване.

10. БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България притежава изключителните права върху дизайна, структурата, съдържанието и интернет страницата като обект на авторското право. Всички посочени имена на продукти и услуги са регистрирани търговски марки и са собственост на БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България и/или изрично посочените им собственици.

11. Интернет страницата на БНП Париба Пърсънъл Файненс С.А., клон България е насочена към неограничен кръг лица. Лица, на които е забранен достъпът до страницата и/или изложената в него информация, не трябва да осъществяват достъп до страницата. За неуредени от настоящите общи условия въпроси се прилага действащото законодателство на Република България.

×