Лични финанси

Какви стоки за дома можеш да купиш на изплащане?

Публикувано на 27 януари 2015 от Катя Делипавлова

Какви стоки за дома можеш да купиш на изплащане?

Списъкът на стоките и услугите, предлагани на изплащане, става все по-богат и разнообразен с всяка следваща година.

По последни данни в България могат да се купят близо 500 вида стоки и услуги на изплащане, и списъкът продължава да расте.

Според статистиката на БНП Париба Лични Финанси, с кредит за покупка на стока можеш не само да обзаведеш напълно дома си, но и да си купиш всичко необходимо за семейството, здравето и красотата.

За домакинството

Изборът на стоки за домакинството е изключително разнообразен - от модерни уреди за кухнята до комплект прибори. През последната година с кредит са купувани: кафе машини, миксери, пасатори, микровълнови фурни, кухненски роботи и дори гофретник. Ютията и дъската за гладене също могат да бъдат взети на изплащане, както и всички аксесоари за дома като пердета, щори, килими и рамки за картини.

За красотата

За да се грижи за външния си вид, всяка дама има нужда от качествен сешоар, преса за коса или маша, които също се предлагат на вноски. Изключително голям е и изборът от козметични уреди като комплекти за маникюр, епилатори и апарати за кола маска. Водени от мисълта „Здрав дух, здраво тяло”, на изплащане са купени гирички, стелки за йога и степери. Здравословният начин на живот е свързан  и с балансираното хранене. Ето защо на изплащане могат да бъдат закупени стоки като сокоизстисквачки, шейкъри, уреди за готвене на пара и домашни хлебопекарни.

Домашни любимци

Вече се предлага и възможността да се купят и домашни любимци, като златни рибки или други екзотични екземпляри, на изплащане. Освен това, аксесоарите за питомците, като клетки аквариуми и легла, също могат да бъдат взети на вноски.

Данните са публикувани в последното издание на "Хоби Топ 5" на БНП Париба Лични Финанси. В него са  класирани най-купуваните стоки на изплащане в 5-те най-популярни "хоби" продуктови групи: "Инструменти и оборудване", "Автомобилни аксесоари и оборудване", "Фото и видео камери", "Аудио оборудване" и "Спортно оборудване".

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации