Лични финанси

Идеи за допълнителен доход: Продавай преработени вещи

Публикувано на 31 март 2016 от Катя Делипавлова

Идеи за допълнителен доход: Продавай преработени вещи

Случвало ли ти се е да се чудиш как да вкараш допълнителни средства в бюджета си? Спри да се чудиш и разгледай първата от поредицата ни статии: Идеи за допълнителен доход.

Серията от публикации ще ти даде идеи и полезни съвети за изкарване на допълнителни пари по неподозирани начини. Без повече приказки, ето и идеите:

Аксесоари за дома

Ако имаш творческо мислене и усет в интериорния дизайн, можеш да се превърнеш в истински майстор по изработка на красиви аксесоари или дори мебели за дома. Лесно можеш да се сдобиеш със стари и употребявани предмети, които да преработиш и да превърнеш в уникални произведения.

В днешното време на наситеност със стоки и вещи, хората все повече ценят уникалните придобивки. До клиентите си можеш да достигнеш чрез сайтовете за малки обяви, а защо не и чрез собствен сайт.

Ръчно изработен текстил за дома

Прояви творчеството си и спечели пари, като създаваш ръчно изработени изделия с минимални средства.

Нужна ти е шевна машина, която можеш да вземеш и на изплащане или с потребителски кредит. А в магазините за текстил и домашни потреби има много остатъци плат, които можеш с добро цветово съчетание да превърнеш в уникални, ръчно направени пердета, кувертюри за легла или декоративни възглавнички. Всичко това можеш да продадеш в профила си в сайт за малки обяви.

Кутии за съхранение

Има много фенове на красиво изработени кутии или съдове за съхранение на различни неща у дома. Те освен, че са функционални, могат да бъдат много красив аксесоар в дома. Тук отново ще ти са необходими въображение и първоначална инвестиция в инструменти и материали за изработката. Можеш да аранжираш стари кутии или стъклени буркани (бутилки), които да превърнеш в интересни съдове за цветя или съхранение на подправки. Всичко зависи от твоето въображение и сръчност.

Реставрация на мебели

Това вече изисква малко повече умения, но можеш да започнеш, като пребоядисаш стари шкафчета или столове и ги превърнеш във винтидж бижу . Добави им интересни възглавнички или рисунки, които да ги направят уникални. Все повече хора търсят за дома си редки предмети, с които да се отличат от останалите.

Докато чакаш втора част на Идеи за допълнителен доход, можеш да видиш статията ни за алтернативни източници на доход.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации