Нашата дейност

BNP Paribas е най-добра банка в света

Публикувано на 18 юли 2016 от Катя Делипавлова

BNP Paribas е най-добра банка в света

Едно от най-авторитетните финансови издания, Euromoney, отличи BNP Paribas като „Най-добра банка в света“ за 2016 г.

На тазгодишната церемония на „Наградите за изключителни постижения“ в Лондон, която е и едно от най-важните събития във финансовия свят за годината, БНП Париба беше обявена за „Най-добра банка в света“. Събитието се провежда за 25-та година и беше уважено от над 600 банкери от цял свят.

Как се определя победителят?

Наградите на Euromoney са връчени за първи път през 1992 г. Победителите се избират от жури от водещи журналисти на списанието, председателствано от главния редактор Клив Хорууд.

Определянето на победител в наградите на Euromoney е изключително сложен и продължителен процес. Журито провежда задълбочен анализ и в продължение на една година наблюдава глобалния банков сектор. Основните критерии за оценка са: пазарен дял, възвращаемост, удовлетвореност на клиентите от различни бизнес сектори и много други.

С какво спечели BNP Paribas?

Според организаторите на Euromoney: „Caмo oтличнитe бaнĸoви мeниджъpи мoгaт дa yдoвлeтвopят oчaĸвaниятa нa aĸциoнepи, peгyлaтopи и ĸлиeнти нaвeднъж. ВNР Раrіbаѕ имa eдни oт нaй-дoбpитe.“

BNP Paribas спечели още 7 награди на церемонията:

  • Най-добра банка в Западна Европа

  • Най-добра банка за транзакции в Западна Европа

  • Най-добра банка за управление на активи в Западна Европа

  • Най-добра банка във Франция

  • TEB (Turkish Economy Bank) – Най-добра банка за корпоративна социална отговорност в Централна и Източна Европа

  • TEB – Най-добра банка за МСП в Централна и Източна Европа.

Във връзка с наградата за "Най-добра банка в света" за 2016 г., изпълнителният директор на БНП Париба Жан-Лоран Бонафе заяви: „За нас е голяма чест да получим тази престижна награда. Бих искал да благодаря на нашите клиенти за тяхната лоялност и на колегите за тяхната отдаденост. В BNP Paribas се стремим да бъдем еталон за европейските банки, предпочитан дългосрочен партньор за клиентите и да допринасяме за отговорно и устойчиво глобално развитие.“

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации